Met de opkomst van contactloos betalen wordt er ook steeds meer betaald via smartwatches, horloges, ringen, armbanden en andere gadgets.

Zo kunt u met wearables eenvoudig betalen zonder contant geld, bankpassen of mobiele telefoon.
 
In deze gids leggen we u uit hoe betalen via wearables werkt en met wat voor wearables u kunt betalen. Ook delen we welke bedrijven actief zijn op het gebied van wearable technologie voor betalingen.

Lees, leer en veel plezier...

Wearable technologie voor betalingen

Hoe werkt betalen via wearables?

Betalen met wearables werkt bijna hetzelfde als contactloos betalen met een pinpas of via een betaalapp met uw mobiele telefoon. U houdt uw wearable tegen de pinautomaat en u heeft betaald. Dit komt door de Near Field Communication (NFC) chip. Deze chip staat gekoppeld aan uw persoonlijke bankrekening. Met wearables is het mogelijk om betalingen van onder de 25 euro in één keer te betalen. boven de 25 euro is het invoeren van een pincode noodzakelijk. Het dagelijkse limiet dat u kunt betalen met pincode is 250 euro.

De bekendste wearable waarmee betaalt kan worden zijn horloges. Hier is onderscheid te maken tussen smartwatches, fitness trackers, maar ook normaal ogende horloges uitgerust met een NFC chip. Verder is het mogelijk om te betalen met accessoires zoals ringen, armbanden en sleutelhangers

Wearables worden gezien als de toekomst van betalingen. De branche is zich dan ook constant aan het ontwikkelen zodat u altijd en overal kunt betalen. Zo zijn er ook stickers waarmee u kan betalen. Deze stickers kunnen op veel gebruikte objecten geplakt worden zodat u altijd kunt pinnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mouw van uw jas of de achterkant van uw mobiele telefoon, zodat u ook kunt betalen wanneer uw batterij leeg is. 

Steeds meer banken geven de mogelijkheid om te betalen met wearables. We houden u up-to-date over de ontwikkelingen bij ING, ABN AMRO, Rabobank, Bunq, Van Lanschot, Volksbank, Triodos, Revolut en N26.

Apple Watch

De Apple Watch is een door Apple uitgebrachte smartwatch. Betalingen via Apple Watch gaan via Apple Pay. U kunt gemakkelijk een betaalkaart of creditcard aan Apple Pay toevoegen door de nodige gegevens in te voeren. Wanneer de gegevens zijn goedgekeurd kan u contactloos betalen met uw Apple Watch. Dit doet u door twee keer op het knopje aan de zijkant te drukken, een kaart te kiezen en de smartwatch bij de pinautomaat te houden.

Samsung Galaxy Watch

Betalingen via de smartwatches van Samsung gaan in Nederland via Google Pay. Een kaart toevoegen kan via de Google Pay app.

Garmin Smartwatch

Betaal met de Garmin wearables en smartwatch via Garmin Pay. Lees hier meer over Garmin Pay

Mondaine en Olympic

Naast dat contactloos betalen mogelijk is met smartwatches, is het ook mogelijk om contactloos te betalen met normale horloges. Mondaine en Olympic zijn twee ontwikkelaars van zulke horloges. Deze horloges kennen dezelfde stijl als klassieke horloges en zijn uitgerust met een NFC-chip. Het koppelen van het horloge aan uw bankrekening kan gedaan worden tijdens het aankoopproces en door het apparaat aan te melden op de website van uw bank.

K-ring

K-ring is een ontwikkelaar van contactloze betaalringen. De K-ring hoeft niet opgeladen te worden en hoeft niet gekoppeld te worden aan een app. Het koppelen van de K-ring gaat via de bank zelf. Bij de aankoop van de ring vult u uw bankgegevens in via de website van K-ring en bij aankomst van de ring vult u het serienummer in bij de website van de bank. Zo is de ring in één keer gekoppeld aan uw bankrekening.

Laks Pay

Laks Pay ontwikkeld verschillende wearables waarmee betaald kan worden. Zo maakt het bedrijf het mogelijk om te betalen met hun eigen ringen, horloges, armbanden, sleutelhangers en stickers. 

Tencent en Ant Group

Ook in china zijn de twee tech reuzen Tencent met WeChat Pay en Ant Group met Alipay actief met wearables. Zo heeft Alipay in een samenwerking met Xiaomi de Mi Band ontwikkeld. 

Zo.

Wilt u met een opleiding of uw carrière aan de slag in de financiële tech wereld? Of wilt u uw fintech bedrijf laten groeien? We ondersteunen u graag met strategie, marketing, recruitment, tech, cyber security, AI en data.

Neem vrijblijvend contact op met een expert in ons fintech netwerk en de talentenpools. 


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}