TicketSwap, Eventix, Tiqets, NeoTicket, SeatGeek, Viagogo en Ticketmaster. U heeft waarschijnlijk weleens van deze bedrijven gebruik gemaakt of gehoord. Het zijn ticketing platforms om live evenement tickets veilig te verkopen, kopen, verzenden en ontdekken.

In deze gids geven we u een uitgebreid overzicht van de online kaartverkoopsystemen die actief zijn in Nederland, België en wereldwijd.

De platforms onderscheiden zich door de service kosten, veiligheid tegen ticketfraude, gebruikersgemak en infrastructuur. Verder gaat u ontdekken welke trends en ontwikkelingen invloed hebben op de toekomst van ticketing. Denk hierbij aan blockchain, NFT, DeFi, biometrie en open API's.

Heeft u ticketing ondersteuning nodig voor uw live evenementen? Of wilt u uw ticketing platform gezond, veilig en toekomstbestendig laten groeien? We horen graag van u.

Laten we beginnen...

Ticketing platforms om evenement tickets te (ver)kopen

Wat is een ticketing platform? 

Een ticketing platform is een website met app waar u tickets voor evenementen kunt kopen of verkopen. 

Het gaat in veel gevallen om kaartjes voor concerten, sportwedstrijden, theatershows of festivals. De ticketing platforms helpen bij de registratie van tickets en vergemakkelijken het bijhouden van het aantal deelnemers. Deze ticketsoftware wordt in veel gevallen aangeboden als onderdeel van evenementenbeheer software, maar er zijn ook veel losstaande producten.

Sommige ticketing platforms bieden extra functionaliteit voor evenementbeheer, zoals evenement gidsen, locatiebeheer, reserveerbare zitplaatsen en apps voor mobiele evenementen. De belangrijkste soorten tickets zijn primaire ticketverkoop en secundaire ticketverkoop.

Welk type kaartverkoopsystemen zijn er? 

Primaire ticketverkoop
Bij primaire ticketverkoop worden tickets aangeboden die direct door de organisator van het evenement worden verkocht. De primaire ticketverkoop sites zijn vaak bedoeld om alle kaartjes van een evenement beschikbaar te stellen aan het grote publiek. De koper van het ticket heeft vaak de keuze uit verschillende soorten tickets of mag zelf een stoel uitkiezen.

In Nederland gaan er vele miljoenen om in het (ver)kopen van live evenement tickets. 

Secundaire ticketverkoop
Op secundaire ticketverkoop platformen kunnen particulieren hun tickets doorverkopen aan andere particulieren. In veel gevallen gaat dit om mensen die niet meer naar het evenement kunnen, of het willen ruilen voor een ander ticket. Het gaat hierbij vaak om concert tickets, sportwedstrijden, theater tickets en festival tickets.

Soms komt het voor dat mensen tickets kopen om deze later met winst door te verkopen. Om te voorkomen dat tickets voor veel meer dan de nominale waarde worden verkocht hebben veel websites een limiet gesteld op de verkoopprijs van bepaalde tickets.

Wereldwijd gaan er miljarden om in het (ver)kopen van tweedehands tickets blijkt uit dit onderzoek van Brand Essence Research. Ook is er in het rapport te lezen dat het een groeiende markt is en er interessante ontwikkelingen zijn met blockchain technologie.

Om veilig en zorgeloos uw tickets te kopen is er het initiatief "Weet Waar Je Koopt". Hier leest u meer over officiële voorverkoopadressen, marktplaatsen, waar u geen tickets moet kopen, oplichting en nog veel meer. 

Waarom ticketing software gebruiken?

Ticketing software is essentieel voor het uitvoeren van elk type evenement waarbij de deelnemers tickets moeten kopen of zich moeten aanmelden. 

Ticketing software wordt door veel organisatoren gebruikt om het ticketing proces te stroomlijnen. Zo helpen ticketing software bij het registreren van tickets, het uitvoeren van de betalingen, het bijhouden van gastenlijsten en het controleren van verkochte tickets.

Wie gebruiken ticketing software?

Ticketing software maakt het voor iedereen eenvoudig om een evenement te organiseren. Of het nou gaat om een groot concert, festival of een sportevenement van uw lokale vereniging. Ticketing software is voor alles te gebruiken; festivals, cultuur, theater, comedy, familie activiteiten, dagjes uit en andere evenementen. 

Globaal gezien zijn er drie hoofdcategorieën; sport, concert/ festival en theater/ cultuur... 

Sport

De categorieën voor sportwedstrijden zijn; atletiek, badminton, basketbal, body building, boksen, cricket, curling, paardensport, extreme sporten, fitness, golf, gymnastiek, handbal, hockey, honkbal, lacrosse, motorsport/ racen, rugby, schaatsen, squash, surfen, tafeltennis, tennis, vechtsporten, voetbal, volleybal, waterpolo, watersport, wielersport, wintersport, worstelen, zaalvoetbal, zwemmen en meer.

Eredivisie voetbal tickets
Tickets voor AjaxPSVAZFeyenoordFC Twente, FC UtrechtFC GroningenRKC WaalwijkSC HeerenveenSC CambuurVitesseSparta RotterdamN.E.C. NijmegenGo Ahead EaglesFortuna SittardFC Emmen en FC Volendam.

KNVB Tickets
KNVB Tickets is het ticketing platform van de KNVB waar alle kaartjes te koop zijn van het Nederlands voetbal elftal. Dit bevat het mannenvoetbal, vrouwenvoetbal en futsal. De koper kan zelf een stoeltje uitkiezen en de benodigde parkeerplaatsen bij bestellen.

Formule 1 tickets
De formule 1 Dutch Grand Prix heeft zowel een eigen F1 ticketshop als een officieel F1 resell platform voor tweedehands tickets. Via dit resell platform kunnen tickets direct aangeboden worden, waar geïnteresseerde racefans deze tickets kunnen kopen tegen de originele ticketprijs.

Concert en festival

De genres voor concerten, festivals en muziek zijn; alternatief, ballads/ romantisch, blues, country, dance/ elektronisch, hardrock/ metal, hiphop/ rap, jazz, kindermuziek, klassiek, latin, Nederlandstalig, new age, pop, R&B, reggae, religieus, rock, soul, volksmuziek en nog meer.

Theater en cultuur

De categorieën voor theater en cultuur zijn; beurzen/ exposities, circus/ speciale acts, cultureel, dans, escape rooms, film festivals, ijsshows, kindermuziek, kindertheater, klassiek, komedie, magie/ illusie, mode, multimedia, opera, podiumkunsten, poppenspel, spektakel, theater en diversen.

Hoe worden ticketprijzen en toeslagen bepaald?

De prijzen die ticketing platforms hanteren bestaan meestal uit een nominale prijs en de servicekosten voor het ticketing platform.

Deze servicekosten zijn vaak afhankelijk van de diensten, het soort evenement en de overeenkomst die is gemaakt met de klanten. Deze toeslagen zijn nodig voor het leveren van de software, apparatuur, ticketbeheer en klantenservice.

Daarnaast bieden veel ticketing platforms extra opties. Zo kunt u ervoor kiezen om het ticket voor een klein bedrag op te laten sturen naar uw gasten. Het toevoegen van facilitaire kosten is ook een optie. Deze vergoeding helpt organisatoren om in de locatie zelf te investeren. Deze tarieven gaan in de meeste gevallen direct naar de organisator.

In sommige gevallen kan het ticketing platform ook gebruik maken van ‘dynamische prijzen’. In dit geval wordt de prijs constant aangepast aan de vraag en andere variabelen. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop vliegtickets en hotelkamers worden verkocht. Meer weten? Lees in deze gids meer over prijsoptimalisatie software voor dynamische prijzen.

Hoe worden de inkomsten van een ticket verdeeld?

De nominale prijs gaat naar de organisator. Deze organisator verdeelt het vaak weer onder de artiest, promoter, tour, locatie of andere kostenposten.

In sommige gevallen krijgt het ticketing platform niet alleen de toeslagen, maar ook een percentage van de ticketprijzen als er extra diensten worden geleverd. Dit heet ook wel een ‘inside commission’.

Functies ticketing software

Ticketing software bieden verschillende functies aan waardoor de ticketverkoop voor uw evenement eenvoudiger wordt. Als u tickets wilt gaan verkopen is het slim om te kijken naar welke functies het platform heeft en of deze functies bij uw evenement passen. De meest handige functionaliteiten hebben we hier voor u op een rijtje gezet...

Evenement instellingen

U wilt simpelweg één plek voor de naam van uw event, beschrijving, locatie, starttijd, eindtijd, de capaciteit en meer.

Ticket instellingen

Per evenement zijn er vaak meerdere soorten tickets te koop. Enkele instellingen die u minimaal wil kunnen aanpassen zijn de naam, beschrijving, prijs, BTW-percentage, ticket capaciteit, status wanneer uitverkocht en periode van ticketverkoop.

Registratie proces

Een gemakkelijk registratieproces kan het verkopen van tickets een stuk sneller en makkelijker maken, waarmee kopers zo min mogelijk stappen hoeven te nemen en gegevens moeten invoeren.

Als evenement organisator wilt u de controle hebben over de naam, beschrijving, informatie velden voor de bezoeker, styling, integratie mogelijkheden in uw website, betaalmethoden en meer.

Betalingen

De tickets moeten voor iedereen beschikbaar zijn en zelfs te begrijpen zijn voor een kind of oma. De juiste ticketing platforms bieden de juiste betaalmethoden, zoals iDEAL, creditcard, PayPal, Klarna etc. Meer leren over betalingen? Bekijk dan deze gids over betaalmethoden en een betaalstrategie.

Entree management

Met handige scan software kunt u als evenement organisator de verkochte kaarten eenvoudig controleren of inchecken op uw evenement.

Bezoekers database

Des te meer deelnemers u krijgt, des te groter uw contacten database wordt. Verspil uw tijd niet aan het twee keer verzamelen van dezelfde mailadressen of andere gegevens. Daarom is het handig om een ticket software te nemen die u ook kunt integreren met uw eigen database en boekhoudprogramma.

Plattegrond stoelen

Deze functie geeft u de mogelijkheid om een plattegrond aan te maken voor stoelen in een stadion, theater of ander live evenement. Zo krijgen uw gasten de mogelijkheid om zelf een stoel of plek uit te kiezen.

Personalisatie

Ticketing platforms bieden organisatoren de mogelijkheid om hun dashboard en tickets aan te passen naar de huisstijl van het evenement. Door uw ticketverkoop te personaliseren voelen uw gasten zich meer betrokken bij uw evenement.

Marketing en rapportage tools

Met marketingtools heeft u inzicht in wie uw tickets kopen en heeft u de statistieken om uw ticketverkoop te optimaliseren. Met geautomatiseerde e-mail marketing kunt u bijvoorbeeld een conversiesysteem opbouwen en daarmee ook een vaste klantenbasis.

Daarnaast worden er nog meer handige functies aangeboden die u kunt toevoegen, zoals tijdsloten, overzichten van piekdrukte, kortingscodes en meer.

25 Trends en ontwikkelingen ticketing software

Ticketing software is een innovatieve markt.

Uiteraard zijn de algemene technologische ontwikkelingen van invloed zoals, Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), big data, data science, cloud computing, VR en AR.

Hiernaast zijn er nog een aantal technologische ontwikkelingen specifiek interessant voor ticketing...

 • Aanpasbare in-app-ervaring met widgets voor routebeschrijving, ritdelen, weer, merchandise, gidsen, locatie informatie, aankomende events, parkeren, exclusieve giveaways, upsells, breng-een-vriend-actie, event implicaties, beleid (voor bagage), beperkingen, eten en drinken.
 • Algoritmes die de beste waarde voor tickets bepalen.
 • Automatisering van ticketing.
 • Betalingen en betaaltechnologieën, zoals NFC.
 • Blockchain, NFT, Decentralized Finance (DeFi) en crypto ontwikkelingen.
 • Biometrie. Ticketing, inchecken en verifiëren van iemands identiteit aan de hand van karakteristieken van een bezoeker. Bijvoorbeeld met een vingerafdruk of gezichtsherkenning.
 • Digitaal identificeren.
 • Digitale wachtrij.
 • E-commerce shop ervaring.
 • Integraties met muziek streamingdiensten, zoals Spotify, SoundCloud, Deezer, Tidal, Amazon Music, Apple Music en Youtube Music.
 • Integraties en ticketverkoop via sociale media, zoals Meta (Facebook, Instagram, Messenger, Whatsapp), Snapchat, TikTok, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Telegram, Reddit, Clubhouse, Twitch, Slack en Discord. 
 • Interactieve map met zitplaatsen.
 • Loyaliteit software met beloningen.
 • Open API's om fans te verbinden via sociale netwerken, video platforms en reis websites. 
 • Panoramische fotografie met uitzicht van de stoel. 
 • Personalisatie van ticketing.
 • Prijsoptimalisatie met dynamische prijzen.
 • Rapporten op maat en verslaglegging.
 • Samenwerkingen en innovaties met deze 250+ financiële tech ondernemingen.
 • Samenwerking met Mobility as a Service (MaaS) voor parkeren en openbaar vervoer, zoals de bus, metro, trein, taxi, deelfiets, deelsteps, deelscooters en deelauto's.
 • Samenwerking met vastgoed technologie (proptech) voor accommodatie.
 • Secundaire ticketing in eigen beheer.
 • Security.
 • Ticketing als onderdeel van een alles-in-één mobiele portemonnee, zoals Apple WalletGoogle WalletSamsung WalletAmazon Wallet en Alipay Pocket.
 • Verzekering met bescherming voor terugbetaling.
 • Wearables en Internet of Things (IoT).
 • White label eTicketing as a Service (eTaaS). 

Invloed van kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft het potentieel om de manier waarop kaartjes voor live evenementen worden verkocht te transformeren door het proces efficiënter en persoonlijker te maken. Enkele manieren waarop AI de ticketing voor live evenementen kan transformeren, zijn:

Voorspellende prijzen

AI-algoritmen kunnen worden gebruikt om historische gegevens te analyseren en te voorspellen voor hoeveel een ticket waarschijnlijk wordt verkocht, waardoor ticketverkopers de prijzen nauwkeuriger kunnen bepalen.

Gepersonaliseerde aanbevelingen

AI kan worden gebruikt om iemands eerdere kaartaankopen te analyseren en aanbevelingen te doen voor soortgelijke evenementen waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

Fraudedetectie

AI kan worden gebruikt om frauduleuze ticket aankopen op te sporen en te voorkomen dat ze worden uitgevoerd.

Preventie van scalping van tickets

AI kan worden gebruikt om tickets te volgen terwijl ze worden verkocht en doorverkocht, waardoor het voor scalpers moeilijker wordt om te profiteren van het doorverkopen van tickets tegen hoge prijzen.

Gestroomlijnd ticketingproces

AI kan worden gebruikt om verschillende aspecten van het ticketingproces te automatiseren, waardoor het sneller en efficiënter wordt voor zowel kopers als verkopers.

Software en diensten gerelateerd aan ticketing

Evenement management platforms 

Evenement management platforms zijn alles-in-één oplossingen voor productie, planning, marketing, netwerken en matchmaking. 

Mobiele event apps

Met mobiele app-software kunnen evenementen planners op een eenvoudige manier een aangepaste mobiele app voor een evenement maken. Deze apps maken het mogelijk om mobiele apps te maken met de informatie die bezoekers nodig hebben, zoals schema’s, kaarten, biografieën van sprekers/ artiesten en nog veel meer. Gasten kunnen deze apps vervolgens downloaden op hun mobiele apparaten om toegang te krijgen tot de informatie.

Conferentie intelligentie software

Zodra een bezoeker zich heeft ingeschreven voor een evenement, wil hij wellicht weten wie er nog meer gaan. Organisatoren van evenementen maken gebruik van conferentie intelligentie software om deelnemers de mogelijkheid te bieden om deze gegevens in te zien. Deze software bevatten meestal matchmaking-functies die deelnemers helpen andere gasten te bereiken en ontmoetingen te plannen.

Locatie management software

Software voor locatie beheer is speciaal ontworpen voor locaties die evenementen op locatie plannen. Het wordt vooral gebruikt door bedrijven in de horecasector. De software is erop gericht locaties in staat te stellen hun evenementen ruimte te verkopen met functies zoals faciliteiten beheer, budgettering en facturering.

Event management diensten

Event management diensten helpen bedrijven met taken zoals het vinden van een locatie, het afhandelen van de registratie voor het evenement, het ontwerpen van de lay-out van het evenement en de marketing van het evenement.

Software voor publieksinteractie

Software voor publieksinteractie maakt een connectie mogelijk tussen de spreker op een evenement en het publiek. Het publiek maakt dan vaak gebruik van draagbare keypads of een bijgeleverde app om vragen te stellen of stellingen te beantwoorden. 

Benelux ticketing platforms

Ticketswap

Ticketswap is een Nederlands ticketing platform waar gebruikers tweedehands tickets kopen en verkopen. Ticketswap positioneert zichzelf als een veilige, eenvoudige en eerlijke plek om tickets te kopen voor concerten, festivals, sportevenementen, theater en dagjes weg. Ze hebben meer dan 7 miljoen gebruikers. Op de website en app van Ticketswap vindt u gemakkelijk evenementen op locatie, op datum of voor feestdagen. Het platform stelt een maximale verkoopprijs van 120% van de originele prijs om kopers te beschermen tegen woekerprijzen.

Eventix

Eventix is een platform waar organisatoren een eigen ticketshop kunnen maken voor hun eigen podium, festival, concert, clubavond, seminar, beurs, theatervoorstelling, tentoonstelling, sportwedstrijd en andere evenementen. Organisatoren kunnen binnen een paar klikken een innovatief kaartverkoopsysteem maken. Inclusief betaalmethode, entreemanagement en online promotie. Via het verkoopsysteem van Eventix kunnen organisatoren ook plattegronden met zitplaatsen maken of startnummers voor sportevenementen toevoegen.

Tiqets

Tiqets is een ticketing platform waar u primaire tickets kunt kopen voor bezienswaardigheden over de hele wereld. Het platform geeft per bezienswaardigheid een overzicht van alle beschikbare data, tijden en tickets. Wanneer u een ticket besteld hebt, krijgt u deze direct via de mail toegestuurd. De Tiqets-app is te gebruiken om uw volgende bestemming te vinden, onderweg plannen te maken, tickets offline te bewaren en andere voordelen. 

Guts Tickets

GUTS Tickets regelt de ticketverkoop voor verschillende grote evenementen. Bij GUTS Tickets bent u als organisator verzekerd van een eerlijke, eenvoudige en veilige verkoop van tickets. GUTS maakt als ticketing platform gebruik van het GET protocol, waardoor alle tickets beschermt zijn met blockchain. Zo voorkomen ze fraude met de doorverkoop van tweedehands tickets en is de koper 100% verzekerd van toegang. Het gaat hierbij om concert tickets, sportwedstrijden, theater tickets, festival tickets, livestream tickets en andere events.

Marktplaats tickets

Via Marktplaats verkoopt en koopt u eenvoudig tweedehands tickets. Dit is mogelijk voor concerten, cultuur, films, recreatie, festivals en sport. 

CM.com ticketing

CM.com ticketing is een van de belangrijkste producten van cm.com. Zo bieden ze gespecialiseerde oplossingen voor organisatoren van concerten, sportevenementen, musea en theaters. CM.com biedt onder andere hulp bij de kaartverkoop en de marketingactiviteiten die komen kijken bij het organiseren van een evenement. Daarnaast bieden ze ook innovatieve bestel-en betaaloplossingen, event-apps en resell mogelijkheden. CM.com bezit twee dochterondernemingen die zich focussen op de ticketmarkt. Dit zijn Global Ticket en Yourticketprovider. Meer leren over CM.com? Check dan eens deze CM.com gids.

Hipsy

Hipsy is een online kaartverkoop platform voor verbinding, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Hier vind je events en workshops met allerlei uiteenlopende thema’s. Ze verbinden organisatoren en bezoekers graag met elkaar.

Global Ticket
Global Ticket biedt ticketing platform oplossingen voor organisaties. Zo levert Global Ticket oplossingen voor groepskortingen, evenementen pagina's en B2B-portals. Het online kaartverkoopsysteem helpt ook bij het creëren van de optimale bezoekerservaring. Met behulp van de Mobile Marketing Cloud is het mogelijk om contact te houden met klanten. Het bedrijf is onderdeel van CM.com.

Yourticketprovider
Met Yourticketprovider kunnen organisaties ticketshops creëren voor hun website. Yourticketprovider ondersteund door te luisteren naar de wensen en behoeften van de organisatie en door extra online marketing opties te bieden. Het bedrijf is onderdeel van CM.com

WeTicket
WeTicket is een alles-in-één platform gespecialiseerd in de verkoop van tickets voor organisatoren. WeTicket bouwt samen met de organisator een ticketshop op maat. Hierdoor kan de shop volledig aansluiten op de huisstijl en wensen van de klant. WeTicket biedt lage tarieven en persoonlijke advies van experts.

Flextickets
Flextickets biedt een platform voor evenementen organisatoren om zelf online tickets te verkopen. Flextickets hanteert lage servicekosten die worden doorberekend aan de bezoeker. De organisator maakt dus geen kosten. 

Ticketkantoor
Via Ticketkantoor kunnen organisatoren gemakkelijk hun eigen online kaartverkoop starten. Ticketverkoop is voor grote en kleine evenementen en is dus ook aantrekkelijk voor particulieren. 

EventGoose
EventGoose biedt organisatoren een platform om de ticketverkoop te beheren en monitoren. De kosten van het platform liggen bij de koper van het ticket en is dus 100% gratis voor de verkoper.

GO-tickets
Via GO-tickets kunnen organisatoren eenvoudig en professioneel hun eigen ticketshop opzetten voor hun evenementen.

Link2Ticket
Link2Ticket is een platform voor organisatoren, waarmee ze een eigen ticketshop kunnen maken. Via Link2Ticket kunnen organisatoren zelf hun doorverkoop systeem opzetten. Hierdoor heeft u de tweedehands handel van uw tickets zelf in de hand.

Just Tickets
Just Tickets is een ticketing platform voor primaire kaartverkoop. Via het platform kunnen organisatoren gratis hun kaarten aanbieden op het platform, zodat de gebruiker de tickets via hetzelfde platform kan kopen. Just Tickets biedt eenvoudige integraties met de website en Facebook-pagina van de organisator.

Tickettack
Tickettack is een ticketplatform voor secundaire ticket koop en verkoop. Tickettack positioneert zich voornamelijk op feesten en festivals. Via het platform kunnen verkopers de kaartjes uploaden en online aanbieden. Vervolgens kan de koper het ticket voor de vraagprijs kopen. TicketTack rekent 8% kosten aan de koper en 5% kosten aan de verkoper.

Avayo
Avayo biedt software voor organisatoren, zodat ze gemakkelijk een eigen ticketverkoop kunnen starten. Avayo met slimme apps, scanners en eventueel het leveren van kassasystemen met pin voor het evenement.

Stager
Stager is een platform waar evenement organisatoren de ticketverkoop kunnen regelen voor hun evenement. Naast het online ticketing systeem biedt Stager ook een ‘event marketing platform’. Met dit platform combineren ze email marketing software met marketing tools, data feeds en een CRM systeem met klantprofielen.

LeisureKing
LeisureKing biedt reserveringsplatforms voor de recreatiebranche. De tools van LeisureKing zorgen ervoor dat klanten gemakkelijk een activiteit kunnen boeken via uw website. Via de Scan & Go functie verzorgen ze de entreetickets. Het systeem is onder andere aantrekkelijk voor bowlingbanen, escape rooms of attractieparken. 

Ticketcounter
Ticketcounter ondersteund pretparken, dierentuinen, musea en evenementenorganisaties door het leveren van ticketverkoop systemen. Ticketcounter biedt tools voor de verkoop van eenmalige tickets, groepsuitjes, abonnementen, rittenkaarten, tijdsloten en resellers. Ook regelt het kassakoppelingen, toegangscontrole en marketing rapportages.

Jewellabs
Jewellabs biedt allerlei diensten op het gebied van kaartverkoop voor de cultuursector. Jewellabs richt zich voornamelijk op de klantreis van zijn klanten. Zo bieden ze ondersteuning bij klant oriëntatie, scanning van kaarten, profiling, upselling, cross selling, loyaliteiten, abonnementen en volwaardige klantenservice.

Paydro
Met Paydro kunnen organisatoren hun eigen online ticketshop creëren. Paydro biedt verschillende functionaliteiten waarmee u uitgebreide ticket opties kunt toevoegen.

Convious
Convious biedt een platform voor organisaties om hun ticketing platform te optimaliseren. Convious heeft het platform exclusief gebouwd voor de vrijetijdssector.

Mojo
Mojo is één van de grootste organisatoren van festivals en concerten. Via de website van Mojo is het mogelijk om de kaarten te kopen.

NTK
NTK is een ticketing platform voor de verkoop van tickets voor theatervoorstellingen. NTK is een erkend verkoopkanaal van de ‘Weet waar je koopt campagne’.

Ticketmatic
Ticketmatic is een ticketing platform waar loyale klanten centraal staan. Met ticketmatic creëert u een goed uitziende ticketshop en maakt u uw evenement tot een succes dankzij geïntegreerde marketing tools. Ticketmatic is gevestigd in België.

SimpleTicket
SimpleTicket levert 'Event Branded Ticketshops' met heldere tarieven.

Ik ben aanwezig
Ik ben aanwezig is een ticketservice met een missie.

Kleinere ticketing bedrijven
Onlineticketsverkopen.nl, tibbaa.com ticketteam.nl, ticketapply.com, activetickets.com, chipta.com, twelveticketing.eu, mgtickets.nl, entranz.nl, ticketapp.nl, ticketbeurs.nl, itix.nl, fairtix.io, mijnetickets.nl, captainticket.nl, eventree.nl, digitalekaartverkoop.nl, tickettekoop.nl, topticketshop.nl, ticketcrew.nl, oticket.nl, ticketview.nl, ticketjames.com, ticketscan.nl, bitscan.net en ticketsoft.nl.

Wereldwijde ticketing platforms

Ticketmaster

Ticketmaster is wereldwijd het grootste ticketing platform voor primaire en secundaire kaartverkoop. Ticketmaster focust zich op muziek, comedy, sport, festivals, theater en meer. Naast ticketverkoop biedt Ticketmaster aanvullende diensten zoals cadeaukaarten, gehoorbescherming en treinkaartjes.

Viagogo en StubHub

Viagogo en StubHub zijn wereldwijde online platforms voor concert tickets, sportwedstrijden, theater tickets en festival tickets. Viagogo en StubHub streven ernaar om de grootst mogelijke keuze voor tickets van evenementen over de hele wereld aan te bieden. De ticketverkopers variëren van individuen met een reserve ticket tot grote multinationale organisatoren van evenementen. Beide bedrijven hebben dezelfde oprichter, Eric Baker.

Seatgeek

Seatgeek is een ticketing platform met functies zoals een ticket-rating software, een event experience platform en de mogelijkheid om tickets terug te boeken. Seatgeek beschrijft zichzelf als technologisch gedreven en gemaakt voor de fans.

See Tickets

See Tickets is de handelsnaam van een internationaal bedrijf voor kaartverkoop diensten dat eigendom is van Vivendi. Ze hebben het Nederlandse bedrijf Paylogic overgenomen.

Eventim

Eventim is een ticketing platform wat zich voornamelijk focust op musicals, theatervoorstellingen en concerten. Eventim positioneert zich op het leveren van de beste service rondom kaartverkoop en evenementen. Voor de tweedehands verkoop van tickets heeft Eventim fanSALE opgericht.

Eventbrite

Eventbrite is een ticketing platform voor evenementen. Op het platform is het niet alleen mogelijk om kaarten te kopen, maar ook om evenementen te organiseren met behulp van de tools die het platform levert.

AXS

AXS is een platform voor de verkoop van sport en entertainment tickets.

Ticketnetwork

Ticketnetwork is een ticketing platform wat zich focust op de secundaire ticket verkoopmarkt.

Secutix

Secutix is een ticketing platform met drie oplossingen; S-360, Tixngo en Oxynade. S-360 is een SaaS ticketing platform. Tixngo is voor veilige ticketing met blockchain. En Oxynade is voor self-service SaaS ticketing.

Lyte

Lyte biedt een veilig systeem en stelt fans in staat om hun tickets voor een eerlijke prijs terug te brengen naar het officiële verkooppunt. Ze hebben de bedrijven Event Genius, Festicket en Ticketarena overgenomen.

Tickets.com

Tickets.com levert maatwerk ticketing oplossingen voor grotere evenementen.

Vivid Seats

Vivid Seats is een van de grotere Amerikaanse ticketing marktplaatsen om tickets te kopen en verkopen. 

Ticketing platform laten groeien naar €10m+ ARR?

Heeft u hulp nodig bij het laten groeien van uw live evenementen met een ticketing platform of marktplaats? Wilt u een nieuw of bestaand ticketing platform laten groeien? Of bent u opzoek naar ICT-, cyber security-, data science- AI- of marketing talenten? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts. 

Veel voorkomende oplossingen die wij leveren zijn een architectuur assessment/concept/design, performance review, agile scrum methodiek, product discovery, impact mapping, user story mapping, specification by example, domain driven design, continuous integration/deployment, cloud en devops.

Technologieën die we veel gebruiken voor frontend, backend, fullstack development zijn Javascript, PHP, Python, Typescript, React (Native), Node.js, DynamoDB, AWS Amazon, open API's, Github, automated QA testing, Android en iOS.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}