Revolut is een Brits financieel technologiebedrijf dat bankdiensten aanbiedt. Het is één app voor al uw geldzaken die ook actief is in Nederland.

Neobank Revolut focust op een aantal waardevolle speerpunten; door slimmer met uw budget om te gaan, zult u nooit teveel uitgeven. Bereik uw financiële doelen sneller. Beleg slimmer met waardevolle commodities. Maak het verschil met donaties. Open een kosteloze rekening in enkele minuten. Neem een kaart waar u op kunt vertrouwen. Geef veilig geld uit met wegwerpkaarten. Facturen delen, zonder te hoeven rekenen. Leer kinderen verstandig met geld omgaan.

In deze gids krijgt u daar meer uitleg over. Ook leert u meer over de bankingtech innovaties binnen Revolut. 

Lees, leer en veel plezier...

Revolut bank innovatie in Nederland

Revolut in het kort

Neobank Revolut is een aanbieder van bankdiensten in de jas van een Brits fintech bedrijf. Het Britse bedrijf heeft dan ook in 2015 haar hoofdkantoor gevestigd in Londen door de oprichters Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko. Revolut biedt diensten zoals; rekeningen met valutawissel, debetkaarten, virtuele kaarten, Apple Pay, rentedragende kluizen, commissievrije aandelenhandel, cryptovaluta en dergelijke.

Eén app voor al uw geldzaken, dat is de belofte van neobank Revolut naar de (potentiële) klant. Door een gratis account aan te maken, gemakkelijk binnen enkele minuten, kan men meer met zijn/haar geld doen. De Revolut-app zorgt er dan ook voor dat men al haar financiën onder controle en binnen handbereik heeft. De app is al door meer dan 1 miljoen mensen beoordeeld met vijf van de vijf sterren. 

Door slimmer met uw budget om te gaan, zult u nooit teveel uitgeven
Beheer uw uitgaven en ga slimmer met uw budget om door middel van de in realtime gecategoriseerde statistieken. Hierbij kan worden gedacht aan het opstellen van budgetten, het ontvangen van uitgaven meldingen en een wekelijks overzicht van inkomsten en uitgaven. 

Verder kunnen uw uitgaven worden geanalyseerd om aan de hand van handige voorspellingen een uitgaven besparende planning te maken. Ter ondersteuning, om deze planning vol te houden, is het mogelijk een dagelijkse uitgavenlimiet aan te vragen. Door aan te geven wat u elke maand wilt uitgeven wordt de limiet berekent en kunt u zelf limieten instellen. Zo worden uitgaven gecontroleerd en blijft u op schema.

Ondanks de ondersteuning die de Revolut-app biedt, kunt u natuurlijk altijd nog wel eens uit de bocht vliegen. Indien u tegen of over uw limiet gaat dan ontvangt u meldingen en herinneringen ter reminder om u weer terug op schema te brengen.    

Bereik uw financiële doelen sneller
Leg zonder moeite geld opzij voor dingen die u wilt met ‘Vaults’. Revolut Vaults is een gemakkelijke manier om geld opzij te zetten voor leuke dingen. Neem uw geld op wanneer u maar wilt. Rond kleingeld af naar boven en spaar het verschil, of leg geld in via een eenmalige of periodieke overschrijving.

Revolut is zich ervan bewust dat u persoonlijke Vaults niet een doeleinde in dezelfde valuta hebben. Zo kunt u in meer dan 30 verschillende valuta sparen in uw persoonlijke Vaults. Ook is er een optie tot sparen in groepsverband. Door een groep-Vault te openen met vriend, familie of zakenpartner behaald u samen sneller uw gedeelde doelen. U kunt opname machtigingen verlenen aan betrouwbare leden zodat u beiden beschikt over de mogelijkheid om uitgaven te doen.   

De Vaults kunnen op diverse manieren worden gebruikt en beschikken daarom ook over nog meer mogelijkheden;

 • Stel financiële doelen en termijnen
 • Vul uw Vault met crypto en commodities
 • Kies hoe u uw Vaults wilt opvullen

Beleg slimmer met waardevolle commodities 
Commodities (bulkproducten waarvan de prijs volledig door vraag en aanbod wordt bepaald) uitwisselen in de app gaat snel en gemakkelijk. Krijg inzicht en beleg direct in goud, zilver en edelmetalen vanaf $1.

Ter ondersteuning van uw investeringen kunt u prijsalarmen instellen en ontvangt u een bericht wanneer de commodities van uw interesse uw doelen bereikt hebben. Verder kunt u de tarieven in real time bekijken en gebruikt u automatisch wisselen om te handelen tegen de gewenste prijs.

In combinatie met de eerder genoemde Vaults kunt u uw commodities weg zetten wanneer het er financieel slecht aan toe gaat. Het is zelfs mogelijk om ‘’Metal Cashback’’ te ontvangen en afgerond kleingeld in de vorm van commodities.  

Maak het verschil met donaties
In tegenstelling tot veel andere banken en betaalbedrijven geeft Revolut de liefdadigheid partners honderd procent van het door de klanten gedoneerde bedrag, zonder verborgen kosten in rekening te brengen. Doneer met één tik aan diverse goede doelen die u wilt steunen en bekijk hoe uw geld het verschil maakt.

Bij Revolut kunt u zelf een voorstel doen voor een nieuw goed doel om toe te treden tot de liefdadigheid partners. Revolut is partner geworden van lokale- en internationale goede doelen, zo maakt u het verschil waar u woont maar ook wereldwijd. Een overzicht van alle partners is te vinden in de Revolut-app.

Neobank Revolut maakt het voor u mogelijk om zelf te kiezen hoe u wilt doneren. Zo is er geen minimaal vereist donatiebedrag, alle beetjes helpen en komen voor de volle 100% terecht bij het goede doel. U kunt ervoor kiezen om een periodiek of eenmalig bedrag te doneren. 

Open een kosteloze rekening in enkele minuten
U krijgt onmiddellijk een virtuele betaalkaart waarmee, met Apple Pay of Google Pay, direct online- en in de winkel kan worden betaald.  

Neem een kaart waar u op kunt vertrouwen
Veilig en betrouwbaar geld spenderen door middel van geavanceerde beveiliging, innovatieve kaartcontroles en functies waarmee u uw geld kunt besteden als een lokale inwoner in het buitenland. Uw geld wordt veilig bewaard bij de internationale bank partners van Revolut. Dit betekent dat als Revolut failliet gaat, uw geld beschermd is. 

Het bekroonde anti fraudesysteem van Revolut gaat zeven keer effectiever kaartfraude tegen dan bij andere grote banken en houdt u controle met de beveiligingsfuncties in de app. Het systeem gebruikt algoritmes voor machinaal leren om verdachte transacties te detecteren. In het geval van een verdachte transactie wordt uw kaart bevroren om uw geld te beschermen. Revolut is geautoriseerd door de FCA. Kaartbetalingen zijn beschermd tegen fraude, verlies en diefstal volgens het reglement van Visa of MasterCard

Geef veilig geld uit met wegwerpkaarten
Door geld in te leggen op een wegwerpkaart, die maar eenmalig kan worden gebruikt, kunt u met beperkt risico aankopen doen op een onbekende website of bij een onbekende verkoper.

Naast de wegwerpkaart is er ook de virtuele kaart. Met de virtuele kaart betaalt u veilig online, zodra uw aankoop is voltooid worden de gegevens van de virtuele kaart vernieuwd. Proefabonnement met een virtuele kaart voor een maand; er worden geen kosten in rekening gebracht als u vergeet te annuleren. 

Facturen delen, zonder te hoeven rekenen
U kunt kosten eenvoudig splitsen en afrekenen in de app. Houd bij wie er betaald heeft en geef een hint aan diegenen die dat nog moeten doen. Met Group Bills kunt u uitgaven onder vrienden en familieleden gemakkelijk bijhouden, delen en verwerken. Alles rechtstreeks en direct vanaf één overzichtelijke plek. Voeg facturen toe en volg ze allemaal op in de app.

Ter optimalisatie van het gebruiksgemak zijn er nog meer functies binnen de group bills;

 • Nauwkeurig delen
  • Bepaal precies welk deel van een rekening elk lid van de groep moet terugbetalen.
 • Meerdere soorten rekeningen toevoegen
  • Of er nu contant of met een buitenlandse creditcard is betaald, u kunt al uw rekeningen toevoegen aan de groep om ze vanaf één centrale plaats bij te houden, te delen en te betalen.

Leer kinderen verstandig met geld omgaan
Een Junior-rekening die bedoeld is voor kinderen, die wordt beheert door de opvoeder. Ondersteun de jeugd in het leerproces om verstandig met geld om te gaan. U ontvangt direct uitgave waarschuwingen en bepaalt zo zelf hoe u de online en contactloze betalingen wilt controleren. Bij handelaren met leeftijdsbeperkingen kunnen de junioren rekening niet worden gebruikt. Verder kunt u ten alle tijden de kaart van uw kind blokkeren en deblokkeren.

Met de junior-app kunnen de junioren de financiële tools leren kennen en gebruiken op een leuke speelse manier. Kinderen kunnen hun persoonlijke touch geven aan hun Junior-rekening door zelf een keuze te maken een uit een groot aantal verschillende kaarten. Met uw hulp zijn zaken zoals sparen, het begrijpen van analyses en het bewaren van een centje gemakkelijk voor de jeugd.  

Bij neobank Revolut is er binnen het aanbod voor ieder wat wils. Zo zijn er plannen zonder verrassingen, eerlijke tarieven en kunt u simpelweg een plan kiezen met de functies die u echt wilt. Van het gratis Standaard-pakket tot aan het meest luxe Metal-pakket. U kunt deze pakket vergelijken op de ‘’Kies uw plan’’ pagina van Revolut. 

Revolut activiteiten

Vandaag de dag gebruikt de Revolut klant wereldwijd tientallen innovatieve producten van Revolut om meer dan 100 miljoen transacties per maand uit te voeren. Met de persoonlijke en zakelijke rekeningen helpt Revolut klanten hun financiële gezondheid te verbeteren, meer controle te krijgen en mensen over de hele wereld te verbinden.

Revolut in cijfers
Vanaf de oprichting in 2015 heeft Revolut niet stil gezeten. Zo heeft Revolut bijvoorbeeld in 2018 de Europese-banklicentie verkregen, in 2019 zijn er samenwerkingen aangegaan met meer dan 20 goede doelen en zijn er in 2020 tien miljoen persoonlijke klanten aangemeld. Inmiddels heeft Revolut meer dan 15 miljoen persoonlijke klanten, meer dan 500 duizend zakelijke klanten, biedt het diensten in meer dan 35 landen en beschikt het over meer dan 30 vreemde valuta’s in de app. 

Dit zijn slechts een paar kleine voorbeelden van alle activiteiten van Revolut. Revolut is actief op diverse gebieden, van een zakelijke business tot aan de eerder genoemde samenwerkingen met de diverse goede doelen. Omdat wij van Financieelsysteem staan voor een inclusieve samenleving vinden wij één activiteit van Revolut in het speciaal belangrijk en leuk om in het zonnetje te zetten. 

Diversiteit en inclusiviteit
Zo is het bij Revolut de missie om te blijven werken om alles tien keer makkelijker, nuttiger en lonender te maken voor iedereen, elke dag opnieuw. Diversiteit en inclusiviteit zijn twee begrippen die hoog in het vaandel van Revolut staan. Revolut is zich ervan bewust dat het personeelsbestand een afspiegeling moet zijn van het diverse klantenbestand om dit te kunnen bereiken.

We zijn ervan overtuigd dat in een inclusieve werkomgeving iedereen het beste uit zichzelf kan halen en zo onze klanten een uitstekende service kan bieden. We streven er voortdurend naar om alle ervaringen die onze medewerkers met zich meebrengen, te gebruiken om ons besluitvormingsproces te vormen. Wij staan voor gelijke kansen en streven naar het werven, opleiden en promoveren op basis van individuele bekwaamheden en vaardigheden. ~ Revolut

Maak kennis met de Revolut blog, nieuws en insider;

Banken in fintech

Over de grootste (neo) banken en financiële instellingen schrijven wij een innovatie gids. Op deze manier zijn we samen in staat kennis uit te dragen, van elkaar te leren en om te groeien. Logischerwijs maakt dit artikel over Revolut deel uit van deze gids, enkele andere banken die we onderzoeken zijn:

 • ING Neo
 • Rabobank
 • ABN AMRO
 • Bunq
 • Van Lanschot Kempen
 • Volksbank (ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS)
 • Triodos
 • N26
 • Heeft u ondersteuning op het gebied van financiële technologie, marketing, cyber security en data nodig? Of wilt u zelf aan de slag in de fintech wereld? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze experts.


  Mogelijk is dit ook interessant:

  Laat een reactie achter

  Your email address will not be published. Required fields are marked

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}