In deze gids komt u meer te weten over travel en hospitality technologie bedrijven in Nederland, Europa en wereldwijd. Denk hierbij aan startups, scale-ups en bedrijven, zoals Booking, Expedia en Airbnb.

Er zijn veel nieuwe trends en ontwikkelingen in de reis en hospitality branche. We geven deze gids regelmatig een update, zodat u hiervan op de hoogte bent. 

Wilt u uw onderneming samen met ons netwerk, talentenpools en ondersteuning laten groeien? Dan horen we graag van u.

Lees, leer en veel plezier...

Travel en hospitality technologie bedrijven

Nederland

Wat is travel- en hospitality technologie?

Traveltechnologie, ook wel bekend als traveltech, is een breed spectrum van technologische toepassingen die de reis- en hospitalitysector transformeren.

Van geavanceerde boekingssystemen tot op AI gebaseerde reisadviezen, het doel van traveltech is om elke fase van de reiservaring te verbeteren en te stroomlijnen. Deze innovaties stellen reizigers in staat om hun reizen efficiënter te plannen, naadloos te navigeren en te genieten van meer gepersonaliseerde en boeiende ervaringen.

Een van de meest opvallende aspecten van traveltechnologie is de impact ervan op het boekingsproces. Dankzij online boekingssystemen en mobiele apps kunnen reizigers nu snel en eenvoudig vluchten, accommodaties, vervoer en activiteiten boeken, vaak met slechts een paar tikken op hun smartphone. Dit heeft reizigers meer controle gegeven over hun reisplannen.

Bovendien hebben big data en predictive analytics het mogelijk gemaakt voor reisbedrijven om trends te identificeren, gepersonaliseerde aanbiedingen te doen en de klantenservice te verbeteren.

Voordelen en veelgestelde vragen

Enkele voordelen van travel- en hospitality technologie zijn...
Verbeterde gebruikerservaring: Technologie stelt reizigers in staat om gemakkelijker te plannen, boeken en reizen.
 
Efficiëntie in bedrijfsprocessen: Reisbedrijven kunnen dankzij technologie hun operationele processen stroomlijnen en automatiseren, waardoor ze kosten besparen en productiviteit verhogen.

Personalisatie: Traveltech maakt het mogelijk om reiservaringen op maat te bieden, afgestemd op de voorkeuren en behoeften van individuele reizigers.

Betere toegang tot informatie: Dankzij technologie hebben reizigers toegang tot een schat aan informatie over bestemmingen, accommodaties, vluchten, activiteiten en meer.

Innovatie en concurrentievoordeel: Door gebruik te maken van cutting-edge technologieën kunnen reisbedrijven zich onderscheiden van concurrenten en innovatieve oplossingen aanbieden aan hun klanten.

Veelgestelde vragen waar wij u bij kunnen helpen zijn onder andere... 

  • Hoe kunnen we technologie gebruiken om de reiservaring van onze klanten te verbeteren?
  • Welke technologische trends domineren momenteel de reis- en hospitalitysector?
  • Wat zijn enkele voorbeelden van succesvolle toepassingen van traveltech binnen de industrie?
  • Hoe kunnen we omgaan met de uitdagingen en risico's die gepaard gaan met het implementeren van nieuwe technologieën?
  • Welke stappen kunnen we nemen om onze bestaande systemen te upgraden en te moderniseren met behulp van reistechnologie?

Hoe ziet het travel en hospitality ecosysteem eruit? 

Voor het gemak hebben we het ecosysteem onderverdeeld in drie onderdelen; hospitality management, luchtvaart management en overig. 

Onder hospitality management vallen vastgoed beheer, connectiviteit, distributie, centrale reserveringssystemen (CRS), inkomstenbeheersystemen en groothandelaren. Voor luchtvaart management is dat het beheer van luchtvaartactiviteiten, luchtvaartschema's, -prijzen, -informatie, Reserveringen en consolidatoren.

Overige travel en hospitality zijn rondleidingen en attracties, zakenreizen en onkostenbeheer, Global Distribution Systems (GDS), Online Travel Agencies (OTA's), software voor reisbureaus, beheer van vakantieverhuur, aanbieders van reisverzekeringen, Artificial Intelligence, NDC en vluchtconnectiviteit. 

Hieronder staat een traveltech overzicht van bedrijfsanalyse platform CB insights:

Ook heeft het bedrijf Altexsoft een handig traveltech overzicht gemaakt:

Trends en ontwikkelingen

Er zijn dagelijks een hoop mooie ontwikkelingen in de reis en hospitality sector.

Hierbij kun je natuurlijk denken aan Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), big data, cloud computing, VR en AR. 

Startups, scale-ups en bedrijven in Benelux

In de Benelux bruist het met ambitieuze initiatieven. Enkele bekende voorbeelden voor het beheer van vakantieverhuur zijn natuurhuisje.nl, Vipio.com en Micazu.com

Travel en hospitality multinationals 

Booking Holdings, Expedia Group en Airbnb zijn inmiddels niet meer weg te denken als je op reis gaat. 

Booking Holdings is opgericht in Amsterdam in 1996 en heeft als missie om het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te beleven. Enkele merken die hieronder vallen zijn Booking.com, priceline.com, agoda.com, Kayak, Rentalcars.com en OpenTable.

Expedia Group opgericht in 1996 en heeft als missie om wereldwijd reizen mogelijk te maken voor iedereen, overal. Merken van Expedia Group zijn Expedia.com, Hotels.com, VRBO.com, Travelocity.com, Hotwire.com, Orbitz.com, Ebookers.com, Cheaptickets.com, CarRentals.com, ExpediaCruises.com, Wotif.com en Trivago.com.

Airbnb is opgericht in 2007 en heeft als missie om een wereld te creëren waar iedereen overal bij kan horen. 

Travel of hospitality tech bedrijf starten of laten groeien naar €10m+ ARR? 

Wilt u uw bedrijf laten groeien naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)?

Zoekt u hierin ondersteuning met strategie, marketing, tech, recruitment, artificial intelligence (AI), machine learning (ML), cyber security of data? Neem dan contact op met Financieelsysteem en sluit u aan bij ons groeiende tech netwerk.  

Veel voorkomende oplossingen die wij leveren zijn een architectuur assessment/concept/design, performance review, agile scrum methodiek, product discovery, impact mapping, user story mapping, specification by example, domain driven design, continuous integration/deployment, cloud en devops.

Technologieën die we veel gebruiken voor frontend, backend, fullstack development zijn Javascript, PHP, Python, Typescript, React (Native), Node.js, DynamoDB, AWS Amazon, open API's, Github, automated QA testing, Android en iOS.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}