N26 is een Duitse mobiele bank waarmee u uw bankrekening onderweg kunt beheren, uw uitgaven kunt volgen en in realtime geld kunt reserveren.

Een nieuwe bankrekening opent u eenvoudig binnen enkele minuten via uw smartphone. 

In deze gids geven we een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten en bankingtech innovaties van Neobank N26. 

Lees, leer en veel plezier...

N26 bank innovaties en fintech ontwikkelingen

N26 in het kort

N26 is van origine een Duitse bank, het hoofdkantoor is dan ook gevestigd in Berlijn, Duitsland. N26, toentertijd nog bekend als Number 26, is opgericht in 2013 (München) in één van de incubators van Rocket Internet. Momenteel is N26 actief in 24 verschillende markten, verspreid over de ‘’Single Euro Payments Area’’ en VS. N26 biedt een gratis basis zichtrekening en een debetkaart aan. Dit is inclusief beschikbare roodstand, beleggingsproducten en optioneel een premium rekeningen voor een extra maandelijks bedrag.

Digitale bank

Naar eigen zeggen bouwt N26 aan ‘s werelds eerste digitale bank. Bij N26 staat mobiliteit en flexibiliteit centraal, zo wilt N26 net zo mobiel en flexibel zijn als de klanten zelf. Om dit te bewerkstelligen biedt N26 een 100% digitale bankervaring aan, die is ontworpen om eenvoudig en transparant te zijn. Hierbij hoort de N26-app. Een app die de meest innovatieve technologie integreert om u het leven gemakkelijker te maken en u in staat stelt te leven en bankieren op uw eigen manier. 

Innovatie

Dankzij het innovatieve denk- en doe vermogen van N26 heeft de technologie hen in staat gesteld de klant meer keuze te bieden. Zo wordt het geld van de klant beter beschermd en is bankieren eenvoudig en snel gemaakt. N26 gelooft er namelijk in dat het beheren van financiën niet ingewikkeld hoeft te zijn. 

Met een werknemersbestand van meer dan 1500 man, beschikkend over meer dan 80 nationaliteiten, verspreid over tien globale kantoren, is N26 bezig met de bouw van de bank die de gehele wereld wilt gebruiken. De visie en het doel van de oprichters is de manier waarop men zijn/haar geld besteed te veranderen. Door middel van de nieuwste technologie te gebruiken om zo bankieren ten goede te veranderen.  

N26 activiteiten

N26 Standard

Bij N26 is het mogelijk om een gratis bankrekening te starten, de ‘’N26 Standard’’. Met deze bankrekening verstuurt, ontvangt en beheert u uw geld op één plek via de N26 mobiele- of WebApp. Binnen acht minuten opent u uw online gratis bankrekening, zonder- papierwerk, wachtrijen, rekening kosten en gedoe.

De bijbehorende gratis virtuele Mastercard debetkaart wordt wereldwijd geaccepteerd. Zo kunt u direct beginnen met uitgeven door gebruik te maken van uw smartphone. Maak gebruik van Apple Pay of Google Pay, en van 3 gratis geldopnames per maand bij NFC-geschikte geldautomaten. Natuurlijk is het ook mogelijk om een fysieke mastercard betaalpas aan te vragen, hiertoe behoren wel verzendkosten van €10.      

N26 MoneyBeam

Met N26 zijn directe betalingen gemakkelijk gemaakt. Maak gratis bankoverschrijvingen in real-time met N26 MoneyBeam. Stuur, ontvang of vraag direct geld van andere N26 gebruikers met slechts een e-mail of telefoonnummer. 

Directe melding van betaling op een smartphone met MoneyBeam. U hoeft niet meer te wachten tot u uw geld teruggestort krijgt. Ook is het intypen van lastige bankgegevens niet meer van toepassing. Met N26 MoneyBeam kunt u snel geld vragen, ontvangen en versturen naar uw N26 vrienden.

Instant bankoverschrijvingen

Dit gaat allemaal zo snel door de Instant bankoverschrijvingen. De Instant bankoverschrijvingen zijn 24/7 actief. Dit betekent dat geld onmiddellijk aankomt op een bankrekening in het SEPA gebied, zelfs als het geen N26 rekening is.

Bij N26 worden geen onverwachte kosten in rekening gebracht. Bij N26 is het erg duidelijk, het verzenden en ontvangen van directe bankoverschrijvingen is gratis voor premium leden en €0,99 voor Standaard leden. 

End-to-end beveiliging

Bij N26 ze een end-to-end beveiliging. Aan de hand van vier kernpunten gaat N26 te werk;

 • Mastercard 3D Secure
  • Geniet van gemoedsrust met Mastercard 3D Secure, een geavanceerde twee-factor-authenticatie (2FA) stap voor online aankopen.
 • Directe pushmeldingen
  • Ontvang onmiddellijk pushmeldingen voor alle rekening activiteiten, zodat u op de hoogte bent van elke inkomende of uitgaande betaling op het moment dat deze plaatsvindt.
 • Biometrische identificatie
  • Houd uw bank aanmelding extra veilig door gebruik te maken van vingerafdruk identificatie of FaceID om uw identiteit te verifiëren en toegang te krijgen tot uw gratis bankrekening.
 • Beschermd tot €100.000
  • Met N26's volledige banklicentie is uw geld altijd beschermd tot €100.000 met het Duitse depositobescherming stelsel.

N26 Spaces

Ook voor de mensen met (financiële) doelen is N26 de juiste keuze. Met N26 Spaces subrekeningen geeft u uw financiële doelen meer ruimte om te groeien. Indien u upgrade naar een premium account dan kunt u alle ruimtes personaliseren, spaardoelen stellen en zet u spaargeld eenvoudig opzij met slechts een paar tikken. 

Ook kunt u regels maken om regelmatig geld van uw gratis bankrekening naar een ruimte over te maken. Anders kunt u Round-Ups proberen om het wisselgeld op te sparen wanneer u met uw kaart betaalt. 

Als premium klant kunt u tot 10 subrekeningen aanmaken en tot 10 deelnemers per subrekening uitnodigen om mee te doen en samen geld te beheren. Verder zijn er nog tal aan functionaliteiten binnen N26 Spaces, denk hierbij aan;

 • Geld verplaatsen tussen Spaces
  • Maak geld over wanneer u maar wilt - in real-time. Elke space is een aparte subrekening en u kunt geld slepen en neerzetten door op de knop naast de naam van de space te tikken.
 • Betaal vanaf uw hoofdrekening
  • Zet geld opzij in een ruimte om te voorkomen dat u het uitgeeft. Alleen uw hoofdrekening is gekoppeld aan uw kaart, en alle betalingen komen hier vandaan - inclusief automatische incasso's en doorlopende opdrachten.
 • Een compleet overzicht
  • Het bijhouden van meerdere spaardoelen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ze staan allemaal op één plek - geef elke ruimte een beschrijvende naam en u vergeet nooit meer waar u voor spaart.
 • Stel spaardoelen in
  • Maak vorderingen in de richting van uw dromen, of motiveer uzelf gewoon om meer te sparen. Voor elke ruimte kunt u een totaalbedrag instellen en zien hoe dicht u bij het bereiken van uw doel bent.

Bij N26 is er voor iedereen een mogelijkheid, binnen ieder budget, binnen ieders wensen.  Van het gratis Standaard-pakket tot aan het meest luxe Metal-pakket. U kunt deze pakket vergelijken op de ‘’Ontdek een plan’’ pagina van N26. Deze pagina is voor zowel de particuliere en zakelijke klanten.  

Nieuwsgierig naar wat andere banken doen in fintech? Bekijk hier ING Neo, Rabobank, ABN AMRO, Bunq, Van Lanschot en Revolut

Hulp nodig bij het laten groeien van uw (fintech) onderneming met strategie, marketing, recruitment, tech, cyber security of data? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts. 


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}