Krediettechnologie (credittech), wat is dat nou eigenlijk?

Wat is het verschil met traditionele kredietverstrekkers? Wat zijn de belangrijkste spelers in de krediettechnologie markt? Wat doen deze partijen op het gebied van subsidies en fiscale uitdagingen?

De antwoorden op deze vragen en nog veel meer leert u in deze gids

Keuzehulp nodig? Uw software (verder) laten ontwikkelen? Of samen met ons fintech netwerk, talentenpools en ondersteuning groeien? We horen graag van u. 

Lees, leer en veel plezier…

Krediet technologie (credittech) voor financiering

Wat is krediet technologie (credittech)?

Krediettechnolgie brengt nieuwe manieren om online krediet te verlenen aan ondernemers en particulieren. Door de ontwikkelingen op deze markt wordt het lenen van financiële middelen steeds eenvoudiger, sneller en efficiënter. 

Kunstmatige Intelligentie, algoritmes  en andere technologieën staan centraal bij deze vorm van krediet verlenen. De term ‘credittech’ omvat alles van tools om sneller geld te lenen tot factoring en crowdfunding platforms. Overal ter wereld ontwikkelen bedrijven dan ook nieuwe innovaties waardoor het verkrijgen van krediet steeds makkelijker wordt. Kortom, Credittech is de toekomst van kredietverstrekkers.

Trends en ontwikkelingen credittech

De kredietsector wordt geconfronteerd met snelle veranderingen. Dit heeft met name te maken met onderstaande trends en ontwikkelingen.


Soorten kredieten

Zakelijke kredieten

Zakelijke kredieten zijn financiële leningen die u aantrekt voor uw bedrijf. U sluit deze lening af bij een kredietverstrekker, zoals een bank, en betaalt deze terug met rente binnen een vooraf afgesproken looptijd.

Factoring

Factoring is het vooruit laten betalen van openstaande facturen door een externe factoringmaatschappij. Het is een voorfinanciering van debiteuren. Met factoring krijgt u als bedrijf sneller uw geld, zodat u geen risico's loopt met uw cashflow. 

Leasing

Bij leasing koopt de kredietverstrekker een goed, zoals een auto of machine. Deze kredietverstrekker stelt dit gedurende een vooraf afgesproken termijn en tegen een vaste vergoeding ter beschikking aan de kredietnemer.

Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve manier om geld binnen te halen bij het grote publiek voor de financiering van projecten of ondernemingen. Crowdfunding gaat vaak via platformen die zorgen voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Vastgoedfinanciering

Vastgoedfinanciering is bedoeld om zakelijk vastgoed aan te kopen met behulp van een lening. Het aan te schaffen pand dient bij dit soort leningen als onderpand en staat garant voor de lening.

Werkkapitaal financiering

Werkkapitaal is het geld dat een bedrijf beschikbaar heeft om haar dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Denk hierbij aan het betalen van leveranciers, salarissen, onderhoud, etc. Werkkapitaal financiering is een manier om het werkkapitaal tijdelijk te verruimen.

Flexibel krediet

Flexibel krediet is een manier om toegang te krijgen tot een flexibele kapitaalbuffer voor uw ondernemingen. Rood staan is een voorbeeld van flexibel krediet. Hierover betaalt de onderneming een bepaald bedrag aan rente.

Credittech bedrijven voor (alternatieve) financiering

Credittech is in Nederland, Europa en wereldwijd een grote industrie. Steeds meer ondernemingen zien het voordeel in van snel krediet. Financiële dienstverleners proberen hier dan ook slim op in te spelen.

Bedrijven voor zakelijke kredieten

Banken zijn van oudsher een belangrijke verlener van zakelijk krediet. Via technologie proberen banken het aanvragen van deze kredieten dan ook steeds makkelijker te maken. Naast de traditionele banken zijn er nog verschillende partijen waar u terecht kunt voor zakelijk krediet.

Floryn
Bij Floryn kunt u zakelijke kredieten in 2 minuten aanvragen en binnen een dag geregeld hebben. Terugbetalen kan automatisch en zonder gedoe

Bridge Fund
Met Bridge Fund regelt u snel en simpel een zakelijke lening tot €250.000. Bridge Fund brengt vraag en aanbod bij elkaar, waardoor ondernemers zowel geld kunnen uitlenen als lenen.

Qredits
Qredits verleent zakelijke kredieten aan starters en bestaande ondernemers. 

Money Phone
Money Phone is een volledig digitaal platform voor het afsluiten van zakelijk krediet.

Factoringmaatschappij

Banken zijn nog niet heel actief op het gebied van factoring. Wel bieden de meeste banken zoals ABN AMRO en ING financiële ruimte op basis van uw debiteurenvorderingen en andere vermogens. 

Als u op zoek bent naar factoring via een bank dan bent u bij Rabobank op het juiste adres. Met Rabo Factoring zorgen factoring specialisten voor het vrijmaken van liquide middelen uit debiteuren en voorraad, zodat u genoeg kas over heeft voor de dagelijkse uitgaven. Andere factoringmaatschappijen zijn...

Voldaan
Bij Voldaan meldt u uw bedrijf gratis aan via de website of app. De aanmelding is binnen 24 uur geregeld, waarna u een factuur kan sturen. Binnen 24 uur heeft u uw geld binnen. Voldaan vraagt geen jaarcijfers of andere cijfers, ook staan de tarieven openlijk vermeld voordat u een factuur verkoopt.

Flow Factoring
Bij Flow Factoring heeft de klant de regie in eigen hand. De klant bepaalt zelf welk percentage van de factuur voorgefinancierd wordt. Zo kan u via een app aangeven dat Flow Factoring bij klant A 100% uitbetaald en bij Klant B maar 60%. Bij Flow Factoring is er geen minimum omzet vereist, waardoor het voor elk B2B bedrijf toegankelijk is.

Togather Finance
Togather Finance levert een overzichtelijk dashboard waarmee u als ondernemer inzicht krijgt in alle facturen. Togather Finance opereert op de achtergrond, de naam van het bedrijf zal dus nooit op de factuur komen staan. Zo blijven uw klantrelaties persoonlijk. De minimale omzet bij Togather Finance bedraagt 500 duizend euro.

Als u meer wilt leren over wat factoring is en welke bedrijven er zijn, dan verwijzen we u graag door naar deze factoring gids.

Leasing bedrijven

Bij verschillende banken kunt u zakelijk leasen om te investeren in een nieuwe auto of machine. ING biedt bijvoorbeeld verschillende opties tot leasen, van financieel leasen tot operationeel leasen. Enkele andere bedrijven die leasing aanbieden zijn...

BeeQuip
Via BeeQuip kunt u gemakkelijk en snel een machine leasen voor uw bedrijf. Binnen 72 uur kunt u al aan de slag met uw aankoop.

Hiltermann Lease
Hiltermann stelt auto’s en apparatuur ter beschikking aan ondernemers en particulieren.

Leaseplan
Via Leaseplan kunt u zowel zakelijk als particulier auto’s leasen.

Crowdfundingplatforms

Collin Crowdfund
Collin Crowdfund richt zich op het samenbrengen van serieuze investeerders en groeiende mkb ondernemingen. De projecten zijn veelal gerelateerd aan vastgoed.

Max Crowdfund 
Max Crowdfund is een crowdfundingplatform voor vastgoed leningen. Max Crowdfund onderscheidt zich door het pand waarin u investeert aan te bieden als borg op de belegging. Het gemiddelde rendement is 9,63%.

Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is een van de grotere platforms voor duurzame financiering van Nederland. Op het platform worden investeerders en toekomstgerichte projecten samengebracht om de de transitie naar een duurzame economie te versnellen. 

Wilt u meer weten? Lees dan deze gids over crowdfunding platforms.

Vastgoed financiering, werkkapitaal en flexibel krediet

Daarnaast is er nog vastgoed financiering, werkkapitaal en flexibel krediet. Iets waar (nieuwe) financiële tech bedrijven steeds meer op in spelen.

Internationale credittech bedrijven actief in Nederland

Funding Options is een onafhankelijk platform waar u financieringen van verschillende aanbieders kunt vergelijken. Dit wordt gedaan aan de hand van slimme technologie die de markt scant om de juiste financieringsopties te vinden voor uw situatie. Funding Options is ideaal als een bank financiering niet mogelijk is of als u op zoek bent naar alternatieve financieringsvormen.

De ING Bank heeft sinds 2018 een minderheidsbelang in Funding Options. De ING ziet met Funding Options veel kansen in alternatieve financieringen. Desondanks werkt Funding Options nog steeds onafhankelijk van de bank. 

Soorten subsidies en fiscale regelingen

Er zijn in Nederland verschillende mogelijkheden om een extra zetje in de rug te krijgen vanuit de overheid. Dit gebeurt vaak in de vorm van subsidies voor innovatieve ideeën en duurzame oplossingen. 

Naast de subsidies bestaan er ook fiscale regelingen om innovatie tegemoet te komen. In het kort zijn dat de volgende... 

Innovatief ondernemen (WBSO, Innovatiebox, MIT R&D, MIT HBO, Innovatiekrediet, SIDN fonds en VFF). Duurzaam ondernemen (MIA & VAMIL, DEI, ISDE, SDE++ en EIA). Internationaal ondernemen (DHI, Eurostars, SIB, Horizon Europe en Interreg subsidie). Personeel en scholing (SLIM, Tel mee met taal, Praktijkleren, NL leert door en STAP budget).

Meer leren? Dan kunt u terecht bij deze gids over subsidies en fiscale regelingen.

Technologie voor subsidies en fiscale regelingen

Subsidycloud
Subsidycloud is een volledig geïntegreerd platform voor het aanvragen en managen van subsidies. Subsidycloud helpt ondernemers van idee tot implementatie óf hij het doorlopend optimaliseren van hun onderneming. Door Subsidycloud heeft u binnen enkele minuten een match met de meest relevante regeling voor uw bedrijf.

MijnSubsidie
MijnSubsidie is een subsidie platform, waarmee u de loonsubsidies regelt voor uw onderneming. De subsidiehulp van MijnSubsidie kunt u koppelen met uw salarisadministratie, waardoor gegevens eenvoudig uitgewisseld kunnen worden.

Zo.

Samen een credittech bedrijf ontwikkelen of laten groeien?

Wilt u samen met ons fintech netwerk, talentenpools en ondersteuning uw credittech app, platform of community marktplaats laten groeien? 

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts. 


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}