In deze gids komt u meer te weten over on-demand home service bedrijven in Nederland, Europa en wereldwijd. Denk hierbij aan bedrijven, zoals Werkspot, Angi en Mostpros.

We geven deze gids regelmatig een update, zodat u op de hoogte blijft van ontwikkelingen.  

Wilt u uw onderneming samen met ons tech netwerk, talentenpools en ondersteuning laten groeien? Dan horen we graag van u.

Lees, leer en veel plezier...

Home service technologie bedrijven voor vakmensen

Nederland

Wat is on-demand home service technologie ?

"On-demand home service technologie" verwijst naar technologieën die worden gebruikt om huishoudelijke diensten te verbeteren, te stroomlijnen en te automatiseren. Dit omvat verschillende soorten technologische oplossingen die worden toegepast om de efficiëntie, veiligheid, gemak en kwaliteit van diensten in huis te verbeteren.

Voorbeelden van home service technologieën kunnen slimme apparaten voor thuisautomatisering zijn, zoals slimme thermostaten, beveiligingssystemen, slimme verlichting en spraakgestuurde assistenten. Ook platforms en apps die huishoudelijke diensten aanbieden, zoals schoonmaakdiensten, reparatieservices en installatie diensten, kunnen onder home service tech vallen.

Over het algemeen heeft home service tech tot doel het leven thuis comfortabeler, efficiënter en geavanceerder te maken door middel van technologische innovaties. Het idee van home service tech, smart homes en smart cities die door de digitalisering nu tot een realiteit zijn gemaakt, bestond al decennialang in de popcultuur.

Star Trek is een goed voorbeeld uit de popcultuur waarin technologie het leven thuis ook veel gemakkelijker maakte dan destijds mogelijk werd gehouden. Wat eens een fantasie was, is inmiddels realiteit geworden en zal een steeds groter deel van het leven worden van de alledaagse mens.

Overzicht van on-demand home services

Op bovenstaande visual van CBinsights zijn de volgende categorieën te ze zien waar de home service markt in is onderverdeeld:

 • Bouw en Renovatie: Dit omvat technologieën en diensten die gericht zijn op bouw- en renovatieprojecten in huis, zoals het gebruik van innovatieve materialen, bouwtechnieken en digitale tools om constructieprocessen te verbeteren.
 • Technische ondersteuning: Dit omvat technologische oplossingen en diensten die gericht zijn op het oplossen van technische problemen en het onderhouden van elektronische apparaten en systemen in huis, zoals computers, netwerken, en slimme apparaten.
 • Huis schilderen: Deze categorie richt zich op technologieën en diensten die betrekking hebben op huisverf projecten, inclusief het gebruik van geavanceerde verftechnieken, verfapparatuur en digitale kleuradviesdiensten.
 • Tuin en gazon verzorging: Dit omvat technologieën en diensten die gericht zijn op het onderhoud en de verzorging van het gazon, zoals slimme irrigatiesystemen, robotmaaiers en grasverzorging apps.
 • Huis schoonmaken: Deze categorie omvat technologieën en diensten die gericht zijn op het schoonmaken en onderhouden van het huis, zoals robotstofzuigers, slimme reinigingsapparaten en online boekingsplatforms voor schoonmaakdiensten.
 • Wasserij: Dit omvat technologische oplossingen en diensten die gericht zijn op het optimaliseren van de waservaring, zoals slimme wasmachines, wasdrogers en on-demand wasservice-apps.
 • Verhuizen: Deze categorie omvat technologieën en diensten die gericht zijn op het verhuizen van huishoudens, zoals online verhuisplatforms, verhuisbeheer-apps en verpakkings- en verhuisservices.
 • Opslag: Dit omvat technologische oplossingen en diensten die gericht zijn op het opslaan en organiseren van huishoudelijke bezittingen, zoals zelfopslagfaciliteiten, cloudopslagdiensten en opslagbeheer-apps.
 • Abonnementen voor huishoudelijk beheer: Deze categorie omvat technologische oplossingen en diensten die gericht zijn op het beheren van huishoudelijke taken en routines, zoals abonnementsdiensten voor boodschappen, maaltijdlevering en huishoudelijke benodigdheden.
 • Marktplaats voor professionele aannemers: Dit omvat online platforms en apps die professionele aannemers verbinden met huiseigenaren voor bouw-, renovatie- en reparatiediensten.
 • Algemene service-marktplaats: Dit omvat online platforms en apps waarop diverse huishoudelijke diensten worden aangeboden, zoals schoonmaak, reparaties, onderhoud en meer, door verschillende serviceproviders. Een voorbeeld is Mostpros.com Waar je vakspecialisten kan inschakelen.
 • Interieurontwerp: Deze categorie omvat technologische oplossingen en diensten die gericht zijn op het ontwerpen en inrichten van het interieur van huizen, zoals virtuele ontwerpsoftware, online interieur adviesdiensten en meubelbezorging apps. 

Start-ups en bedrijven

On-demand home service bedrijf starten of laten groeien naar €10m+ ARR? 

Bent u geïnspireerd na het lezen van dit artikel? Wilt u uw bedrijf laten groeien naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)?

Zoekt u hierin ondersteuning met strategie, marketing, tech, recruitment, artificial intelligence (AI), machine learning (ML), cyber security of data? Neem dan contact op met Financieelsysteem en sluit u aan bij ons groeiende fintech netwerk.  

Of bent u op een andere wijze geïnspireerd geraakt en zou u bijvoorbeeld als online marketeer, tech of data specialist actief willen worden in de financiële tech wereld? Wilt u uw carrière of vaardigheden met een opleiding een boost geven? Neem dan contact met ons op of kijk op de vacaturepagina en kom bij onze talentenpools.

Veel voorkomende oplossingen die wij leveren zijn een architectuur assessment/concept/design, performance review, agile scrum methodiek, product discovery, impact mapping, user story mapping, specification by example, domain driven design, continuous integration/deployment, cloud en devops.

Technologieën die we veel gebruiken voor frontend, backend, fullstack development zijn Javascript, PHP, Python, Typescript, React (Native), Node.js, DynamoDB, AWS Amazon, open API's, Github, automated QA testing, Android en iOS.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}