Door de enorme stijging in waarde van cryptomunten in de afgelopen jaren wordt de vraag naar veilige plekken om de munten te verhandelen steeds groter. 

In deze gids geven we u een uitgebreid overzicht van gereguleerde crypto platforms die actief zijn in Nederland en internationaal. Deze gids is 100% onafhankelijk.

Wilt u uw crypto platform de aankomende jaren gezond, veilig en toekomstbestendig laten groeien? Dan helpen we u daar graag bij met ons groeiende fintech netwerk, talentenpools en consultancy.

Laten we beginnen... 

Crypto platforms Nederland

Nederland crypto platforms

Wat is een crypto platform?

Een crypto platform stelt consumenten en beleggers in staat om cryptomunten te verhandelen door verschillende crypto diensten aan te bieden. Via deze platforms kunt u cryptomunten kopen en verkopen. Dit kan via traditionele valuta, ook wel fiat-valuta genoemd, of door het wisselen van crypto naar crypto (C2C).

Het handelen van cryptomunten gebeurt vaak via een wallet die wordt beheert door het crypto platform. Dit is vaak makkelijk en overzichtelijk voor de gebruiker. Het is echter ook mogelijk om te handelen vanuit uw persoonlijke wallet. Op deze manier bewaart u zelf de cryptomunten op een stuk software. De crypto platforms die deze manier hanteren doen dit vaak om het decentrale karakter van cryptomunten te vertegenwoordigen.

Verschil tussen crypto platforms
Het verschil tussen de crypto platforms zit vaak in de munten die ze aanbieden. Het totale aantal cryptomunten wordt geschat op 12.000. De crypto platforms bieden vaak maar een handjevol van deze munten aan. Dit om de veiligheid te bewaren en mogelijke scams te voorkomen.

Een ander verschil zit vooral in de diensten die ze leveren. Bepaalde platforms bieden een ervaring die meer in de smaak zal vallen afhankelijk van de persoon. Factoren zoals kosten, gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en ontwerp zijn hierbij een belangrijk onderwerp.

Naast crypto platforms zijn er ook verschillende beleggingsplatforms (brokers) waar de handel in cryptomunten mogelijk wordt gemaakt.

In deze gids zullen we u eerst de belangrijkste Nederlandse crypto- en beleggingsplatforms laten zien, waarna ook enkele internationale platforms aan bod komen die actief zijn op de Nederlandse markt.

LekkerCryptisch
Om meer te leren over cryptomunten en de wereld eromheen bent u bij LekkerCryptisch op de juiste plek. LekkerCryptisch is een onafhankelijk journalistiek kennisplatform dat zich richt op cryptovaluta, blockchain technologie en financiële technologie.

Het kennisplatform biedt u de basiskennis van cryptomunten en houdt u op de hoogte van nieuwste trends op het gebied van cryptomunten.

Crypto platforms in Nederland

Bitvavo

Bitvavo is één van de grootste crypto platforms van Nederland. Bitvavo biedt de mogelijkheid om 161 digitale munten te kopen, verkopen en te bewaren. Het platform wordt erkend door haar lage transactiekosten en de vele betaalmethoden die het ondersteunt. Het is onder andere gemakkelijk om direct via iDeal bankoverschrijvingen uit te voeren. De munten worden opgeslagen in de wallet van Bitvavo.

LiteBit

LiteBit biedt meer dan 70 cryptomunten tegen een scherpe prijs. Registreren bij LiteBit is erg gemakkelijk, waardoor u vrijwel direct kan beginnen met handelen. Het platform biedt verschillende betaalmethoden zoals iDeal en Creditcard.

BLOX

BLOX biedt een gratis app waar u cryptomunten kunt kopen en verkopen. BLOX positioneert zich als gemakkelijk te gebruiken app, waardoor handelen voor iedereen toegankelijk wordt. Handelen kan al vanaf een euro.

BTC Direct

BTC Direct is een snel groeiend platform wat zich richt op de Europese markt. Het crypto platform staat bekend om zijn transparantie, vertrouwen en goede klantenservice. Het is zowel via de app als de website mogelijk om crypto munten te kopen en te verkopen.

Coinmerce

Coinmerce is een crypto platform waar u meer dan 160 munten kunt kopen en verkopen. U kunt betalen via verschillende Europese betaalmethoden, waaronder iDeal. Met Coinmerce is het ook mogelijk om crypto giftcards te geven en te ontvangen.

Bitonic

Via Bitonic is het mogelijk om Bitcoins te kopen en verkopen. Het handelen gaat via uw persoonlijke e-mailadres en bitcoinadres. Anders dan bij andere platforms, fungeert Bitonic niet als portfolio, de munten worden persoonlijk naar u opgestuurd. Bitonic biedt verschillende services zoals een verificatie-app, spaarplannen en cursussen.

BL3P is een handelsplatform gecreëerd door Bitonic. Via dit platform kunnen gebruikers real-time op Bitcoins bieden of hun Bitcoins verkopen.

Knaken

Via Knaken is het mogelijk om verschillende munten te handelen. Via de website en app van Knaken kunt u veilig en snel handelen en de waarde van uw portfolio zien.

Anycoin Direct

Via Anycoin Direct is het mogelijk om allerlei cryptomunten direct te kopen of te verkopen via uw eigen crypto wallet. Het is dus belangrijk om een persoonlijke wallet te hebben. Via Anycoin Direct kunt u via verschillende betaalmethoden betalen, maar ook met andere cryptomunten.

DemaTrading

DemaTrading is een platform waar gebruikers trade bots kunnen maken, testen en plaatsen voor verschillende platformen. Deze zogenoemde bots zijn algoritmes of handelformules die cryptomunten kunnen kopen en verkopen. Zo hoeven handelaren alleen maar bezig te zijn met het ontwikkelen van een strategie in plaats van het handmatig uitvoeren van bestaande strategieën. DemaTrading is onder andere partner met Bitvavo en Binance.

BitcoinMeester

BitcoinMeester is een platform met meer dan 200 verschillende cryptovaluta. Bij BitcoinMeester is het mogelijk om met iDeal geld te storten waarna u direct 24/7 munten kunt kopen en verkopen. De tarieven bij BitcoinMeester zijn afhankelijk van uw activiteit op het platform. Hoe meer u handelt, hoe meer korting u krijgt.

CryptoHopper

CryptoHopper heeft een crypto trading bot ontwikkelt die automatisch de handelsstrategie van gebruikers kan uitvoeren. De bot is te implementeren bij verschillende platformen, waaronder Bitvavo, Binance en Coinbase.

Satos

Bij SATOS kunt u cryptomunten kopen en verkopen vanuit uw persoonlijke wallet. SATOS biedt hierbij gidsen om uw persoonlijke wallet te installeren.

BOTS 

BOTS is een handelsplatform. Bij BOTS bieden ze toegang tot eigen handelsrobots in crypto. Maar ook voor aandelen, duurzame goederen, vastgoed, futures, opties, ETF's, kunst, leningen, start-ups en scale-ups.

Finst

Finst is een in Amsterdam gevestigde cryptocurrency-uitwisseling die wordt geleid door een team van investeringsprofessionals die eerder hebben bijgedragen aan de opbouw van een van de grootste retailbeleggingsplatforms in Europa. Finst biedt een unieke combinatie van veiligheid, transparantie en de laagste handelskosten via haar gebruiksvriendelijke en innovatieve platform.

Beleggen platforms (brokers) met crypto

DEGIRO

Bij DEGIRO is het mogelijk om te investeren in crypto trackers, zoals Exchange Traded Funds (ETF’s) en Exchange Traded Notes (ETN’s). U koopt dus niet zelf de munten maar investeert in een beleggingsfonds. 

BUX

Via BUX kunt u met uw BUX portfolio cryptomunten kopen. De munten kunt u kopen via de BUX Token, welke net als normale aandelen te bemachtigen zijn met euro’s.

Lynx

Via LYNX is het mogelijk om te handelen in Bitcoin futures en ETF’s. 

Naast de cryptovaluta platforms in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen) en België (Brussel, Antwerpen en Gent) zijn er ook de nodige voorbeelden in Europa en wereldwijd. Daar leest u hieronder meer over...

Internationale crypto platforms

Internationale crypto platform

Coinbase

Coinbase is een Amerikaanse crypto platform waar u cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en bewaren. Het platform maakt het gemakkelijk om munten te handelen en laat overzichtelijk de waarde van uw portfolio zien. Coinbase belooft onder meer beveiligde opslag en bescherming via crypto verzekeringen.

Binance

Binance is een crypto platform waar u munten kunt kopen en verkopen. Binance biedt verschillende manieren om zelf op de markt te handelen. Ook is het mogelijk om munten op uw persoonlijke wallet te importeren naar uw Binance wallet. Binance kent een pro-versie en een lite-versie, hierdoor is handelen voor zowel professionals, als beginnende gebruikers aantrekkelijk.

FTX

FTX bood innovatieve producten om cryptovaluta te kopen, verkopen en te handelen. Dit waren producten zoals derivaten, opties, volatiliteit producten en tokens. FTX was aantrekkelijk voor zowel professionals, als beginnende gebruikers. Op 11 november 2022 had de onderneming uitstel van betaling aangevraagd. Enkele dagen erna vroeg het bedrijf zijn faillissement aan.

Kraken

Kraken biedt een overzichtelijk crypto platform waar u gemakkelijk cryptomunten kunt kopen. Via Kraken kunt u binnen een paar klikken munten kopen en verkopen.

Crypto.com

Crypto.com is een crypto platform uit Singapore. Naast dat u via Crypto.com munten kunt kopen en verkopen biedt het platform verschillende extra functionaliteiten. Zo bieden ze een prepaid kaart zodat u bij verschillende winkels kunt betalen met cryptomunten.

Top 50 blockchain en crypto startups

Internationaal zijn er verschillende business intelligence bedrijven die opkomende blockchain startups en scale-ups in kaart brengen. CB Insights is een van de bedrijven die elk jaar een top 50 maakt. Een handig overzicht voor crypto startups en scale-ups die mogelijk in de toekomst ook actief gaan worden in Nederland. 

Zo.

Crypto bedrijf laten groeien naar €10m+ ARR?

Wilt u uw crypto- of fintech platform laten groeien naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)? Een eigen crypto handelsplatform bouwen?

Of heeft u extra personeel nodig op het gebied van ICT, cyber security, data science, marketing of compliance?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts. We kijken dan samen naar praktische oplossingen met ons groeiende fintech netwerk, talentenpools en consultancy. 

Veel voorkomende oplossingen die wij leveren zijn een architectuur assessment/concept/design, performance review, agile scrum methodiek, product discovery, impact mapping, user story mapping, specification by example, domain driven design, continuous integration/deployment, cloud en devops.

Technologieën die we veel gebruiken voor frontend, backend, fullstack development zijn Javascript, PHP, Python, Typescript, React (Native), Node.js, DynamoDB, AWS Amazon, open API's, Github, automated QA testing, Android en iOS.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}