Er zijn in Nederland en België 200+ boekhoudprogramma’s. Hierbij delen we een onafhankelijk overzicht van de grootste boekhoudprogramma's. 

De wereld van boekhoudprogramma's is natuurlijk constant aan het ontwikkelen. Van integraties met betaalsystemen en betaalapps tot innovaties met AI en Machine Learning.

De belangrijkste trends en ontwikkelingen omschrijven we in deze gids. Heeft u objectieve keuzehulp nodig voor uw boekhoudprogramma? Of ontbreekt uw (nieuwe) boekhoudprogramma in deze lijst? Laat het ons weten. 

Mocht u samen met ons uw boekhoudprogramma willen uitbouwen op een gezonde, veilige en toekomstbestendige manier, dan horen we ook graag van u.  

Lees, leer en veel plezier...

Boekhoudprogramma's in Nederland en België

Nederland boekhoudprogramma

Wat is een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is een softwarepakket waarmee de boekhouding van organisaties geautomatiseerd kan worden. Met de meeste boekhoudprogramma’s kunt u gemakkelijk een factuur, balans of resultatenrekening aanmaken. Het vervult dus alle basisfuncties van het boekhoudproces.

Moderne boekhoudprogramma’s bieden naast deze basisfuncties verschillende extra functies. Zo is het bij veel boekhoudprogramma’s mogelijk om uw boekhoudprogramma te koppelen aan uw betaalsysteem of bank. Ook is het mogelijk om uw btw-aangifte en belastingaangifte via het systeem gemakkelijk te regelen.

Keuzeproces boekhoudprogramma

Het juiste boekhoudprogramma voor uw organisatie is afhankelijk van de bedrijfsvorm, branche, aantal medewerkers, hoe u boekhoudt en de mogelijke aanvullingen die u wenst te gebruiken:

Bedrijfsvorm
Starter, ZZP, MKB, vereniging, stichting, accountant, boekhouder of administratiekantoor.

Branche
Accountancy, bouw, e-commerce, flexbranche , groothandel, horeca, internationaal, logistiek, onderwijs, overheid, productie, zakelijke dienstverlening, zorg of overige branches.

Medewerkers
Alleen ik, 2 t/m 10 medewerkers, 11 t/m 25 medewerkers of meer dan 25 medewerkers.

Hoe boekhouden?
Zelf boekhouden, online boekhouden, met boekhouder, gratis boekhouden en BTW aangifte doen.

Aanvullingen
Debiteurenbeheer, facturen opstellen, offerte opstellen, CRM systeem, urenregistratie, kassasysteem, voorraadbeheer, projectmanagement en fiscaal.

BTW-aangifte
BTW overzicht, elektronische BTW aangifte, BTW verlegd factureren en elektronische IB/Vpb aangifte.

Extra functies
UBL ready, mobiele app beschikbaar, vreemde valuta of andere functies uit de lijst van trends en ontwikkelingen hieronder.

Trends en ontwikkelingen boekhoudprogramma's

Van integraties met betaalsystemen tot innovaties op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML), de wereld van het boekhouden is constant aan het veranderen. Met als drijfveer het versnellen van het boekhoudproces en het verminderen van de kosten. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste trends en ontwikkelingen voor boekhoudprogramma’s...

Boekhoudprogramma's van Nederlandse bodem

Exact

Exact biedt boekhoudsoftware voor MKB’ers en accountants. Exact heeft een oplossing speciaal ontwikkelt voor de wensen van de klant. Weet u niet welk programma bij uw organisatie past? Dan kunt u met de product selector van Exact het juiste product vinden. De programma’s van Exact zijn gemakkelijk op te zetten en te gebruiken.

AFAS

Met de financiële administratie software van AFAS worden uw belangrijkste financiële processen overgenomen. Met AFAS staan de meest voorkomende processen standaard voor u klaar en creëert u een realtime overzicht van uw boekhouding. AFAS zorgt ervoor dat u altijd bij bent met de Nederlandse wet- en regelgeving en biedt meer dan 100 standaard controles voor uw boekhouding.

E-boekhouden

Met het boekhoudpakket van E-boekhouden kunt u boekhouden en factureren op een makkelijk te begrijpen manier. Het pakket is te integreren met de betaalsystemen van uw organisatie. Daarbij kunt u facturen in uw eigen stijl maken en deze via e-mail versturen. Voor startende ondernemers is E-boekhouden 100% gratis. E-boekhouden is onderdeel van Cloud Innovations.

Moneybird

Moneybird biedt ondernemers een online boekhoudprogramma voor het beheren van hun financiën. De functies omvatten het maken en opslaan van facturen, het scannen van bonnetjes en het versturen van offertes. Moneybird verzamelt alle financiële informatie om boekhoudkundige rapporten te maken.

Silvasoft

Met Silvasoft heeft u alles wat u nodig heeft om zelf uw boekhouding te voeren. Naast boekhouden bevat de software van Silvasoft ook relatiebeheer en btw-aangifte.

Snelstart

Snelstart biedt slimme boekhoudsoftware voor ondernemingen en boekhouders. Met Snelstart heeft u de keuze uit verschillende pakketten, zodat u het juiste systeem heeft wat past bij uw organisatie.

King Software

King Software ontwikkelt persoonlijke boekhoudsoftware voor ondernemingen. Naast een overzichtelijk boekhoudprogramma heeft u met King Software ook meer inzicht in uw werkvoorraad en een effectief voorraadbeheer.

Minox

Minox biedt efficiënte online boekhoudsoftware voor zzp’ers, mkb’ers en accountants. Met Minox heeft u toegang tot persoonlijke support, waardoor de software blijvend aansluit op uw wensen. Enkele functionaliteiten van Minox zijn een door AI aangestuurde boekingsrobot, een RGS Analyser en integratie met de financiële ondernemersapp Bizcuit.

Octopus

Octopus Accountancy Software biedt gebruiksvriendelijke en voordelige boekhoudpakketten met als streven een optimale samenwerking tussen ondernemer en accountant. Octopus is te integreren met verschillende andere software. Denk maar aan tijdsregistratie, facturatie, webshops, CRM-koppelingen, etc. Deze software heeft zijn oorsprong niet in Nederland maar in België.

Moneymonk

Moneymonk biedt een eenvoudig online boekhoudprogramma voor zzp’ers.

Jortt

Jortt is een boekhoudprogramma met een boekhoudbot die uw boekhouding verwerkt, controleert en u proactief fiscaal advies geeft.

Informer

Met Informer kunt u online boekhouden, factureren en uw btw-aangifte binnen enkele minuten regelen.

DigiBTW

DigiBTW is een online boekhoudplatform voor zzp’ers. DigiBTW ondersteunt een koppeling met de belastingdienst waardoor u naast facturatie en boekhouding ook aangifte kunt doen voor uw inkomstenbelasting.

Asperion

Asperion biedt een online boekhoudpakket voor zzp’ers, mkb’ers en accountants.

GetGekko

De boekhoudsoftware van GetGekko is speciaal gemaakt voor kleine ondernemers. Met GetGekko heeft u alles wat u nodig heeft voor uw administratie.

e-Captain

e-Captain is een online administratie systeem speciaal ontworpen voor verenigingen, stichtingen en bedrijven.

Kleisteen

Kleisteen biedt professionele business software met online factureren.

Ficsus

Ficsus biedt online boekhoudsoftware voor zzp’ers. Ficsus ondersteunt verschillende integraties, zoals iDEAL en de Belastingdienst.

Yoursminc

Yoursminc biedt boekhoudsoftware en factureringssoftware voor zzp’ers, mkb en verenigingen. 

Myfinance

Myfinance biedt verschillende pakketten waarmee u online kunt boekhouden.

Vixum

Vixum biedt een passend boekhoudprogramma die samenwerkt met uw agenda.

Nederlandse boekhoudprogramma's die zijn overgenomen 

Door de grote interesse in innovatieve boekhoudprogramma’s zijn er al meerdere software ontwikkelaars overgenomen door grote spelers zoals Visma, Exact en AFAS.

Enkele overnames door Visma

Yuki
Met Yuki heeft u volledige controle over uw financiële administratie. Innovatie, intelligentie en gemak staan hierbij centraal. Meer efficiëntie, meer inzicht, meer daadkracht en minder zorgen.

Vismaraet
Vismaraet biedt HRM & Payroll software voor organisaties.

Rompslomp
Met de software van Rompslomp kunnen organisaties boekhouden, facturen en offertes maken, btw-aangifte doen en de urenregistratie bijhouden.

Cash
Met Cash kunnen ondernemers en accountants automatisch boekhouden, factureren en aangifte doen.

Lyanthe
Lyanthe ondersteunt accountants met de principes van always-on accounting te implementeren voor een volledig geautomatiseerd werkproces.

Enkele overnames door Exact

Reeleezee
Reeleezee is een boekhoudprogramma voor kleine ondernemers. Reeleezee is betrouwbaar, gemakkelijk en intuïtief.

Gripp
Gripp biedt bedrijfssoftware voor een gestroomlijnd werkproces. De voornaamste klanten van Gripp zijn architectenbureau’s, internetbureau’s en marketingbureaus.

Winbooks
Winbooks maakt boekhoud- en beheersoftware voor ondernemers.

Overname door AFAS

MijnGeldzaken
MijnGeldzaken is een huishoudboekje waarmee particulieren inzicht krijgen in hun inkomsten en uitgaven en een financiële planning kunnen maken. MijnGeldzaken stond voorheen bekend als AFAS Personal.

Internationale bedrijven met boekhoudprogramma's in Nederland

Er zijn steeds meer internationale bedrijven die actief worden in Nederland met een boekhoudprogramma of een Nederlandse vertaling voor hun boekprogramma. Hieronder delen we enkele van de meest gebruikte boekhoudprogramma's.

Tellow

Tellow biedt eenvoudige en gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware. Tellow is beschikbaar voor elk apparaat. Met Tellow kunt u elke Nederlandse bank integreren, zodat transacties automatisch geïmporteerd worden. Daarnaast is het mogelijk om btw-aangifte in te dienen, te factureren en offertes te maken. Tellow is van het Deense moederbedrijf Ageras.

Twinfield 

Twinfield biedt een slim en uitgebreid online boekhoudpakket voor ondernemingen. Daarbij biedt Twinfield veel persoonlijke advies en ondersteuning. Twinfield is een dochteronderneming van WoltersKluwer.

Boekhoudprogramma laten groeien naar €10m+ ARR?

Bent u opzoek naar een duurzame groeipartner om uw boekhoudprogramma gezond, veilig en toekomstbestendig mee te ontwikkelen naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts.

We verbinden u graag met de juiste professionals en partners.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}