Nieuwsgierig naar de toonaangevende betaalsystemen, betaalplatforms, betaaldienstverleners, betalingsgateway, betaaloplossingen en Payment Service Providers (PSP's) in Nederland en wereldwijd?

Een betaalsysteem die aansluit bij uw E-commerce, marktplaats, SaaS-bedrijf, platform of ander exotisch bedrijfsmodel?

Goed nieuws!

Ontdek hier een uitgebreide lijst met o.a. Adyen, Mollie, PayPal en Stripe. Ook doen we continu onderzoek om u op de hoogte te blijven houden van de nieuwste betaalsystemen, trends en ontwikkelingen.

Laten we van start gaan...

Top 100 betaalsystemen in Nederland, Europa en wereldwijd

Wat is een betaalsysteem?

Wikipedia geeft de volgende omschrijving van een betaalsysteem:

"Een betalingssysteem is een systeem dat wordt gebruikt voor het verrichten van betalingen, het overmaken van geld van een betaler naar de beoogde ontvanger. In het algemeen kunnen betalingen worden verricht met contant geld (munten en bankbiljetten), op elektronische wijze (inclusief betalen via de mobiele telefoon), en voorheen ook met een chipknip, kredietbrief, girobetaalkaart en cheque.

Een betalingssysteem faciliteert elektronisch betalingsverkeer. Elektronisch betalingsverkeer omvat betalingen via debetkaarten (zoals met pinpassen en bankkaarten) en creditcards, elektronische overboekingen, automatische incasso's, internetbankieren en e-commerce betalingssystemen."

Verschillende definities voor een betaalsysteem zijn betaalplatform, betaaldienstverlener, betalingsgateway, betaalinfrastructuur en Payment Service Provider (PSP).

Europa

Nederland

Adyen. Adyen N.V. is een Nederlands betalingsbedrijf waarmee bedrijven e-commerce, mobiele en point-of-sale betalingen kunnen accepteren. Adyen biedt handelaren online diensten aan voor het accepteren van elektronische betalingen via betalingsmethoden, waaronder creditcards, bankbetalingen zoals debetkaarten, bankoverschrijvingen en realtime bankoverschrijvingen op basis van online bankieren. Het technologieplatform fungeert als betalingsgateway, betalingsdienstaanbieder, biedt risicobeheer en lokale acquisitie.

PayU. PayU is een in Nederland gevestigde betalingsdienstaanbieder voor online verkopers. Het bedrijf is opgericht in 2002 en heeft zijn hoofdkantoor in Hoofddorp. Hiermee kunnen online bedrijven betalingen accepteren en verwerken via betaalmethoden die kunnen worden geïntegreerd met web- en mobiele applicaties.

Mollie. Mollie is een Nederlandse payment service provider die in 2004 werd opgericht door Adriaan Mol. "Wij zijn Mollie, pioniers in betalen en een van Europa's snelst groeiende betalingsdienstaanbieders."

CM.com. CM.com (voorheen CM Telecom genoemd) is een bedrijf voor mobiele diensten gevestigd in Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en levert software voor direct messaging, VoIP-berichten, e-commerce betalingen en digitale identificatie.

MultiSafepay. MultiSafepay is een payment service provider en biedt online internetkassa betaalmogelijkheden met o.a. iDEAL, MasterCard en achteraf betalen.

Buckaroo. Buckaroo is een payment service provider (PSP) en een strategisch betaalpartner voor ondernemers, webshops en bedrijven.

Moneybird Payments. Een boekhoudpakket en Payment Service Provider in één: Moneybird Payments. Met de volledig geïntegreerde betaalmethoden zet je heel eenvoudig iDEAL, credit card, Apple Pay en Google Pay betaalmethoden op je facturen. En alle betalingen en transactiekosten worden volledig automatisch realtime verwerkt in je boekhouding.

Nederlandse startups en scale-ups

 In Nederland zijn er ook enkele startups en scale-ups actief met online betalingen (paytech); TikkiePay.nlOnline Payment PlatformBiller.aiPayautSplitt, Spraypay, In3, Plug&Pay, PayPro, en Billink.

Verenigd Koninkrijk

Checkout.com. Checkout.com biedt full-stack technologie om klanten toegang te bieden tot een betalingsgateway, risico- en fraudemonitoringtools, een betalingsverwerker en de relevante acquirers via een uniforme betalingsoplossing.

Paysafe Group. Paysafe Limited (voorheen bekend als Optimal Payments PLC) is een multinationaal online betalingsbedrijf. De groep biedt diensten aan zowel onder het Paysafe-merk als onder de merknamen die onderdeel zijn geworden van de groep door verschillende fusies en overnames, met name Neteller, Skrill, Paysafecash en paysafecard.

Revolut. Revolut is een Brits financieel technologiebedrijf dat bankdiensten aanbiedt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen en werd in 2015 opgericht door Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko. Het biedt rekeningen met valutawissel, debetkaarten, virtuele kaarten, Apple Pay, rentedragende "kluizen", commissievrije aandelenhandel, cryptovaluta, grondstoffen en andere diensten.

Wise. "Banken rekenen veel voor overschrijvingen naar het buitenland. Wij niet. Maak gemakkelijk en snel geld over naar het buitenland met onze goedkope geldoverboekingen."

GoCardless. GoCardless is in 2011 opgericht door Matt Robinson, Hiroki Takeuchi en Tom Blomfield. Het in Londen gevestigde bedrijf ontwikkelde een platform waarmee klanten bedrijven kunnen betalen via terugkerende of eenmalige bankbetalingen of automatische overboekingen van clearinghouses. Het product wordt het meest gebruikt voor B2B-transacties, zoals facturering, het betalen van artikelen of diensten in termijnen of terugkerende abonnementsbetalingen (SaaS-diensten).

ECOMMPAY. "ECOMMPAY is een wereldwijde betalingsdienstaanbieder en directe verwerker, gelicentieerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA). We werken met middelgrote en grote e-commercebedrijven over de hele wereld."

PayXpert. "PAYXPERT is een van de meest vooraanstaande fintech-bedrijven in de betalingssector."

PPRO. PPRO is de vertrouwde aanbieder van lokale betalingsinfrastructuur in de branche en stimuleert de wereldwijde groei voor betalingsbedrijven. Bedrijven die voorop lopen op het gebied van betalingstechnologie, zoals Citi, Mollie, PayPal, Worldpay en vele anderen, maken gebruik van PPRO's uniforme platform, deskundige services en lokale betalingsmethoden om de verkoop in meer dan 100 e-commercemarkten wereldwijd te stimuleren.

Frankrijk

Worldline. Worldline is een Franse multinationale onderneming voor betalings- en transactiediensten, opgericht in 1970.

Zweden

Klarna. Klarna Bank AB, gewoonlijk Klarna genoemd, is een Zweeds fintech-bedrijf dat online financiële diensten levert, zoals betalingen voor online winkelpuien en directe betalingen, samen met betalingen na aankoop

Trustly. Trustly Group is een Zweeds fintech-bedrijf, opgericht in 2008. Trustly is een open bankbetaalmethode waarmee klanten kunnen winkelen en betalen vanaf hun online bankrekening, zonder het gebruik van een kaart of app.

Azië-Pacific

China

Ant Group en Alipay. Alipay is een online betalingssysteem en dochteronderneming van de Chinese Alibaba Group. De dienst werd uitgebracht in februari 2004 en is met ruim 520 miljoen gebruikers wereldwijd het grootste betalingssysteem. Alipay verwerkt dagelijks ruim 100 miljoen transacties.

Tencent en WeChat Pay. WeChat Pay is een service voor mobiele betalingen en digitale portemonnees van WeChat, gevestigd in China, waarmee gebruikers mobiele betalingen en online transacties kunnen uitvoeren. Vanaf maart 2016 had WeChat Pay meer dan 300 miljoen gebruikers.

99Bill. 99Bill Corporation is een internetbedrijf dat zich richt op het leveren van online betalingsplatform diensten om online transacties in China te vergemakkelijken.

China Unionpay Merchant Services (UMS PAY). UMS PAY'(Chinees is "全民付") is een servicemerk van UMS. Onder 'UMS PAY' bieden we een reeks betalingsdiensten en diensten met toegevoegde waarde, zoals mobiel betalen, slimme POS-terminal, logistieke service, big data-service, advertentieservice, IT-ontwikkelaarsplatform.

India

Paytm. Paytm is een Indiaas multinationaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in digitale betalingssystemen, e-commerce en financiële diensten, gevestigd in Noida.

PhonePe. PhonePe is een Indiaas bedrijf voor digitale betalingen en financiële diensten met het hoofdkantoor in Bangalore, India. PhonePe werd in december 2015 opgericht door Sameer Nigam, Rahul Chari en Burzin Engineer. De PhonePe-app, gebaseerd op de Unified Payments Interface, is in augustus 2016 live gegaan.

Razorpay. Razorpay is een betalingsoplossing in India waarmee bedrijven betalingen kunnen accepteren, verwerken en uitbetalen met zijn productsuite.

Cashfree Payments. Uitbetalingen via Cashfree Payments is een betalingsplatform dat door bedrijven wordt gebruikt om bulkuitbetalingen te doen.

CCAvenue. Infibeam Avenues Limited is een Indiaas multinationaal financieel technologiebedrijf dat wereldwijd digitale betalingsoplossingen voor ondernemingen aanbiedt onder de merknaam CCAvenue en enterprise e-commerce softwareplatformdiensten aan bedrijven in verschillende branches en de overheid.

Singapore

2C2P. 2C2P is een aanbieder van betalingsplatforms die samenwerkt met wereldwijde ondernemingen die actief zijn in opkomende markten om betalingen via online, mobiele en offline kanalen te accepteren, evenals uitgifte, uitbetalingen, overmakingen en aggregatie en wederverkoop van digitale goederen.

Zuid-Korea

Samsung en Samsung Pay. Samsung Pay is een service voor mobiel betalen en digitale portemonnees van Samsung Electronics verwerkt betalingen kunnen doen met compatibele telefoons en andere door Samsung geproduceerde apparaten.

Indonesië

Xendit. Xendit is een betalingsgateway die bedrijven helpt om betalingen eenvoudig, veilig en gemakkelijk te maken voor klanten.

Gojek met Go-Pay. Gojek is een Indonesisch on-demand multi-service platform en digitale betalingstechnologiegroep gevestigd in Jakarta. Go-Pay is de vierde grootste e-wallet service van Indonesië.

Japan

PayPay. PayPay Corporation is een Japans bedrijf dat elektronische betalingsdiensten ontwikkelt. Het werd in 2018 opgericht als een joint venture tussen de SoftBank Group en Yahoo Japan via Z Holdings, hun houdstermaatschappij. Met 38 miljoen gebruikers is PayPay de grootste Japanse app voor mobiel betalen. 

Thailand

Omise. Omise is een betalingsgateway voor Thailand, Japan en Singapore; zowel online als offline betalingsoplossingen bieden aan handelaren

Australië

Windcave. Windcave faciliteert naadloze e-commerce, retail en onbeheerde transacties voor klanten over de hele wereld.

eWay. eWAY is een wereldwijde omnichannel betalingsprovider. Het bedrijf verwerkt beveiligde creditcardbetalingen voor handelaren. eWay werkt via eCommerce. 

SecurePay. SecurePay is een mobiele betalingsgateway. 

Noord-Amerika

Amazon en Amazon Pay. Amazon.com, Inc. is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf dat zich richt op e-commerce, cloud computing, digitale streaming en kunstmatige intelligentie. Amazon Pay is een online betalingsverwerkingsservice. Amazon Pay, gelanceerd in 2007, maakt gebruik van het consumentenbestand van Amazon.com en is erop gericht gebruikers de mogelijkheid te bieden om met hun Amazon-accounts te betalen op externe websites van verkopers.

Apple en Apple Pay. Apple Pay is een mobiele betaaldienst, ontwikkeld door Apple Inc. waarmee gebruikers kunnen betalen met een geschikt Apple-apparaat dat gekoppeld is aan een credit- of debetkaart. Apple Pay vereist geen speciale eigen betaalautomaten, maar werkt op alle bestaande betaalterminals die contactloos betalen ondersteunen. Daarnaast is de dienst online te gebruiken bij webwinkels die Apple Pay accepteren.

Google en Google Pay. Google Pay is een digitaal portemonneeplatform en online betalingssysteem ontwikkeld door Google om in-app, online en persoonlijke contactloze aankopen op mobiele apparaten mogelijk te maken, waardoor gebruikers betalingen kunnen doen met Android-telefoons , tablets of horloges.

Fisglobal met Worldpay. FIS is een Amerikaans bedrijf dat een breed scala aan financiële producten en diensten aanbiedt. FIS is het meest bekend om zijn ontwikkeling van financiële technologie, of FinTech, en vanaf het tweede kwartaal van 2020 biedt het zijn oplossingen aan in drie primaire segmenten: Merchant Solutions, Banking Solutions en Capital Market Solutions.

Fiserv. Fiserv, Inc. is een Amerikaanse multinationale Fortune 500-onderneming die financiële technologie en financiële diensten levert. Tot de klanten van het bedrijf behoren banken, spaarzaamheid, kredietverenigingen, effectenmakelaars, leasing- en financieringsmaatschappijen en detailhandelaren.

Stripe. Stripe, Inc. is een Iers-Amerikaans bedrijf voor financiële diensten en software als een service (SaaS) met twee hoofdkantoren in San Francisco, Verenigde Staten en Dublin, Ierland. Het bedrijf biedt voornamelijk betalingsverwerkingssoftware en Application Programming Interfaces (API's) voor e-commerce websites en mobiele applicaties.

PayPal. PayPal Holdings, Inc. is een Amerikaans multinationaal financieel technologiebedrijf dat in de meeste landen een online betalingssysteem exploiteert dat online geldovermakingen ondersteunt, en dient als een elektronisch alternatief voor traditionele papieren methoden zoals cheques en postwissels. Het bedrijf werkt als betalingsverwerker voor online verkopers, veilingsites en vele andere commerciële gebruikers, waarvoor het een vergoeding in rekening brengt.

Shopify met Shopify Payments. Shopify Inc. is een Canadees multinationaal e-commercebedrijf. Het is ook de naam van het eigen e-commerceplatform voor online winkels en kassasystemen voor de detailhandel. Het Shopify-platform biedt online retailers een reeks diensten, waaronder tools voor betalingen, marketing, verzending en klantbetrokkenheid. Met Shopify Payments (Shop Pay) Accepteer je creditcards, iDEAL en andere populaire betaalmethoden voor je webshop. Installeer en beheer alles vanaf één plek.

Global Payments Inc.. Global Payments Inc. is een Amerikaans bedrijf dat betalingstechnologie en -diensten levert aan handelaren, uitgevers en consumenten. Het bedrijf verwerkt betalingen via creditcards, debetkaarten en digitale en contactloze betalingen.

ACI Worldwide. ACI Worldwide Inc. is een bedrijf voor betalingssystemen. ACI ontwikkelt een brede reeks software gericht op het faciliteren van realtime elektronische betalingen. Deze producten en diensten worden wereldwijd gebruikt door banken, financiële tussenpersonen zoals externe elektronische betalingsverwerkers, betalingsverenigingen, wisselkantoren, handelaren, bedrijven en een breed scala aan transactiegenererende eindpunten, waaronder geldautomaten ("ATM") , verkooppuntterminals ('POS'), bankfilialen, mobiele telefoons, tabletcomputers, bedrijven en internetwinkelsites.

Bolt. Bolt is een betalingsplatform dat online kassatechnologie biedt aan retailers. "Bolt CheckoutOS is het toonaangevende 'headless commerce-platform' voor het afrekenen, identiteit, accounts, betalingen en infrastructuur na aankoop."

Cybersource. Cybersource is een betalingsdienstaanbieder. Het bedrijf laat klanten online betalingen verwerken, online fraudebeheer stroomlijnen en betalingsbeveiliging vereenvoudigen.

Euronet Worldwide. Euronet Worldwide is een aanbieder van elektronische betalingsdiensten. Het biedt geldautomaten (ATM), point-of-sale (POS)-diensten, creditcard-/debetkaartdiensten, valutawissel en andere elektronische financiële diensten en betalingssoftware.

Affirm. Affirm is een beursgenoteerd financieel technologiebedrijf met hoofdkantoor in San Francisco, Verenigde Staten. Het bedrijf, opgericht in 2012, opereert als een financiële kredietverstrekker van leningen op afbetaling die consumenten op het verkooppunt kunnen gebruiken om een aankoop te financieren.

Moneris. Moneris is Canada's grootste financiële technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in betalingsverwerking. Moneris werd in december 2000 opgericht als een joint venture tussen de Royal Bank of Canada en de Bank of Montreal.

Payoneer. Payoneer is een Amerikaanse financiële financiering die online geldoverboekingen en digitale betaaldiensten ontwikkeld en klanten werkkapitaal biedt.

Chargebee. Chargebee is een tool voor het beheer van terugkerende facturering en abonnementen waarmee SaaS- en SaaS-achtige bedrijven hun inkomstenactiviteiten kunnen stroomlijnen.

Latijns-Amerika

EBANX. EBANX is een uniek platform om zakelijke uitdagingen en betalingen in Latijns-Amerika op te lossen.

Kushki. Accepteer betalingen wereldwijd en ontvang geld in uw lokale valuta. Verbind verschillende betaalmethoden in elk land onder één integratie.

Conekta. Conekta is een online betalingsexpertbedrijf uit Mexico.

Afrika / Midden Oosten

Afrika / Zuid-Afrika

Paystack. Moderne online en offline betalingen voor Afrika. Paystack helpt bedrijven in Afrika door iedereen, waar ook ter wereld betaald te krijgen.

DPO Group. Met DPO Group kunt u door shoppers wereldwijd betaald worden in elke valuta van hun keuze. Laat uw klanten kiezen uit creditcards en betaalpassen, mobiel geld en andere betaalmethoden. "Afrika's favoriete betalingsdienstaanbieder"

Yoco. Yoco is een groeiend Afrikaans financieel technologiebedrijf dat mensen in staat stelt te gedijen via open-commerce betalingsoplossingen.

Peach Payments. Krijg Peach als uw betalingsgateway en laat uw e-commerce groeien. Verwerk online betalingen met Visa, Mastercard, Debit Orders, EFT-betalingen en abonnementen.

Egypte

Fawry. Fawry is het toonaangevende digitale transformatie- en e-betalingsplatform in Egypte en biedt financiële diensten aan consumenten en bedrijven via meer dan 225.000 locaties en verschillende kanalen. Daarnaast wordt Fawry beschouwd als een leverancier van betalingsgateways in Egypte en e-commerce-oplossingen.

Paymob. Paymob voert miljoenen transacties uit voor verschillende bedrijfsgroottes in het Midden-Oosten en Afrika. Begin nu met het gebruik van de oplossingen en API's van Paymob om betalingen voor uw online bedrijf te accepteren en te verzenden.

Midden Oosten

Hyperpay. HyperPay is de snelst groeiende online betalingsdienstaanbieder in de MENA-regio en bedient sinds 2014 de grootste handelaren en banken. We bieden een breed scala aan betalingsverwerkingsdiensten voor bedrijven die online en offline verkopen. Verkopers verbinden met een geconsolideerd netwerk van wereldwijde, regionale en lokale betaalmethoden.

Betaalsysteem laten groeien naar €10m+ ARR?

Wilt u een betaalsysteem starten of laten groeien naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)?

Of heeft u hulp nodig bij het zoeken naar het perfecte betaalsysteem voor uw E-commerce, marktplaats, SaaS-bedrijf, platform of ander exotisch bedrijfsmodel?

Of heeft u hands-on ondersteuning nodig bij uw onderneming met uw bedrijfsstrategie, innovatie, marketing, tech, cyber security of data

We horen graag van u. Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts of sluit u aan bij ons fintech netwerk en talentenpools. 

Veel voorkomende oplossingen die wij leveren zijn een architectuur assessment/concept/design, performance review, agile scrum methodiek, product discovery, impact mapping, user story mapping, specification by example, domain driven design, continuous integration/deployment, cloud en devops.

Technologieën die we veel gebruiken voor frontend, backend, fullstack development zijn Javascript, PHP, Python, Typescript, React (Native), Node.js, DynamoDB, AWS Amazon, open API's, Github, automated QA testing, Android en iOS.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}