Belastingaangifte is een vervelend klusje en kan uw bedrijf veel tijd kosten. Vandaar ook de slogan: Leuker kunnen we ‘t niet maken. Wel makkelijker! Hoewel de slogan al een tijdje niet meer gebruikt wordt, proberen softwarebedrijven deze slogan een nieuw leven in te blazen.

Bent u benieuwd naar wat belasting technologie voor uw onderneming, accountantskantoor, administratiekantoor of belastingadvieskantoor kan betekenen? Wilt u ook weten welke producten, toepassingen en trends er zijn om uw belastingaangifte makkelijker te maken?

De antwoorden op deze vragen leest u hier. Ook geven we deze gids regelmatig een update met nieuwe bevindingen uit ons marktonderzoek in deze razendsnel ontwikkelende markt.


Keuzehulp nodig? Uw eigen software (verder) laten ontwikkelen? Of samen met ons fintech netwerk, talentenpools en ondersteuning groeien? We horen graag van u.

Laten we beginnen...

Belasting aangifte en BTW automatiseren met taxtech

Wat is belasting technologie (taxtech)? 

Met belasting technologie (taxtech) kunt u belastingaangiftes indienen bij de Belastingdienst. Deze belasting software kan soms veel tijd besparen op uw aangiftes door handige formulieren, rekentools en gebruiksvriendelijke overzichten.

Of u nou aangiften moet doen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW, deze werkzaamheden kosten veel tijd en zijn vanwege de repetitieve handelingen erg saai. Door dit proces te automatiseren kunnen accountants, belastingadviseurs en ondernemingen zich richten op de dingen die er echt toe doen. Dankzij handige formulieren, data-analyses, dashboards en koppelingen met boekhoudsoftware, kunt u uw aangiftes vaak binnen een handomdraai regelen.

Belasting technologie biedt ook mogelijkheden voor de Belastingdienst. Zo worden geautomatiseerde data-analyse gebruikt om te controleren hoe goed bedrijven zich aan de fiscale regelingen houden en waar eventueel fraude wordt gepleegd.

Functies fiscale software

De functionaliteiten van belasting technologie zijn vaak geïntegreerd met softwarepakketten, zoals personeelsbeheer software, boekhoudprogrammaurenregistratie software, loon- en salarissoftware voor payroll, declaratiesoftware en software voor digitaal ondertekenen en identificeren.

De meest voorkomende functionaliteiten zijn als volgt:

Btw-aangifte

Al uw BTW gegevens gemakkelijk invoeren in een dashboard, waarna het softwarepakket alles veilig naar de Belastingdienst stuurt.

Opgaaf ICP

Exporteert u diensten of goederen naar ondernemingen in andere EU-landen? Uw ICP opgave kunt u ook bij veel softwarepakketten gewoon regelen.

Vennootschapsbelasting

Om de vennootschapsbelasting zo soepel mogelijk te maken kunt u met fiscale software al uw financiële gegevens importeren en vult het systeem automatisch de benodigde gegevens aan.

Inkomstenbelasting

Uw inkomstenbelasting aangifte kunt u bij de meeste softwarepakketten ook gewoon doen zonder gedoe bij de Belastingdienst.

Kvk deponeren

Bij veel fiscale software is het deponeren van jaarrekeningen mogelijk door de koppeling met uw financiële gegevens en eerdere aangiftes.

Aanvullende functies

Overige functionaliteiten zijn het aanvragen van toeslagen en uitstel, het controleren van BTW-nummers en het doen van aangifte voor schenkbelasting en erfbelasting.

Bedrijven om belasting aangifte en BTW te automatiseren

Bokkz

Bokkz is sinds 2012 gespecialiseerd in het ontwikkelen van belastinghulp. Het doel van Bokkz is om belastingen toegankelijker te maken voor iedereen. De belasting software van Bokkz is o.a. geschikt voor fiscale diensten, financiële diensten, boekhouding en de communicatie van en naar de Belastingdienst. Met de API’s van Bokkz rekent u de aangifte uit van uw inkomstenbelasting, omzetbelasting en zelfs erf- en schenkbelasting.

FiscaalOnline

Met FiscaalOnline kunt u snel, eenvoudig en goedkoop online belastingaangifte doen. Met het dashboard van FiscaalOnline verstuurt u in een handomdraai alle aangiftes veilig naar de Belastingdienst, waaronder ook de BTW. U kunt alle diensten van het platform gratis uitproberen.

Tecknow

Tecknow ontwerpt fiscale pakketten voor de meest voorkomende belastingaangiftes. De taxprogramma’s van Tecknow worden ervaren als gebruiksvriendelijk en razendsnel. Daarbij zijn ze te integreren met de meeste boekhoudprogramma’s.

Nextens

Nextens biedt full-cloud aangiftesoftware voor advieskantoren en het bedrijfsleven. Via het portaal van Nextens kunt u al uw aangifte gerelateerde zaken invullen en opsturen. Van omzetbelasting tot erfbelasting. Daarnaast heeft Nextens een kennisbank met handige rekentools en templates geschikt voor ieder kennisniveau.

Wolterskluwer

Softwareontwikkelaar Wolterskluwer biedt ook tax software en accounting software aan. 

Exact, AFAS en Visma

Exact fiscale software

Fiscaal Gemak van Exact is een aangiftesoftware voor accountants. Met Fiscaal Gemak verzorgt u alle mogelijke aangifte voor uw klanten, waaronder inkomstenbelasting, omzetbelasting en dividendbelasting. Door de gebruiksvriendelijkheid kunnen nieuwe gebruikers zonder training aan de slag. Alles is te verwerken vanuit een geautomatiseerd platform waardoor u veel tijd bespaart.

AFAS fiscale software

Met de fiscale software van AFAS werkt u met complete en innovatieve aangiftesoftware, die ontwikkelt zijn in samenwerking met accountantskantoren. Met de software heeft u een compleet en geautomatiseerd aangifte pakket voor uw inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. AFAS biedt extra modules aan met betrekking tot de KvK voor het opstellen van digitale akkoorden en het opstellen van jaarrekeningen. De software van AFAS is voor administratiekantoren en bedrijven zelf.

Visma fiscale software

Visma heeft verschillende software voor de aangifte van BTW en overige belastingen voor mkb’ers en zelfstandige ondernemers. Doordat de Visma eAccounting boekhoudsoftware constant uw inkomsten en betalingen verwerkt is het altijd inzichtelijk wat u kunt verwachten.

Visma fiscale software voor eAccounting als aanvulling op het boekhoudprogramma voor zelfstandige ondernemers. Visma fiscale software voor MKB AccountView.

Zo.

Taxtech bedrijf starten of laten groeien naar €10m+ ARR?

Wilt u samen groeien met ons fintech netwerk, talentenpools en ondersteuning naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}