Met een marktaandeel van 23,4% is de Coöperatie VGZ de nummer twee zorgverzekeraar van Nederland (2019). VGZ streeft naar een gezonder Nederland en een toekomstbestendige zorg. De coöperatie bestaat onder andere uit de merken VGZ, Univé en Bewuzt. 

In deze gids maakt u kennis met de belangrijkste tech innovaties, apps, chatbots, trends en insurtech ontwikkelingen binnen Coöperatie VGZ. We geven u een kort overzicht over wat VGZ is en hoe ze innovatief te werk gaan. U zal ook leren welke innovatieve producten en nieuwe functies VGZ op het gebied van verzekeringen heeft.

Momenteel bevindt u zich op de website van financieelsysteem. Samen met u en onze partners bouwen we een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

Lees, leer en veel plezier...

VGZ, Univé en Bewuzt tech innovatie en insurtech ontwikkelingen

VGZ in het kort

De Coöperatie VGZ levert verzekeringsdiensten op het gebied van particuliere zorg onder verschillende merken. De missie van VGZ is om persoonlijke oplossingen te leveren voor hun leden op het gebied van gezondheidszorg. Ze geloven dat Nederland gezonder, toegankelijk en betaalbaar blijft als leden meer grip hebben op hun eigen gezondheid en zorg. VGZ wil dit bereiken door middel van het Zinnige Zorg initiatief, hier later meer over.

In 1949 richtten verschillende ziekenfondsen de Stichting Volksgezondheidszorg (VGZ) op. VGZ is begonnen als zorgverzekeraar voor mensen die niet langer in aanmerking kwamen voor het ziekenfonds. Na een reeks fusies en splitsingen is VGZ in 2011 doorgegaan als Coöperatie VGZ. Het zorgbedrijf is uitgegroeid tot één na grootste zorgverzekeraar van Nederland met 3,9 miljoen particulieren.

De kernwaarden van het bedrijf is om menselijke zorg te leveren voor iedereen. Dit willen ze behalen door oprechte aandacht te leveren voor klanten en een betrouwbare omgeving te creëren.

Daarbij staat innovatie hoog in het vaandel. Door samen te werken met zorgaanbieders streeft VGZ ernaar om de kosten te beheersen en de kwaliteit van de zorg te vergroten. VGZ stimuleert vindingrijkheid en samen met hun leden en partners zijn ze altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

VGZ activiteiten

De Coöperatie VGZ levert basispakketten, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen aan particulieren. Daarbij bieden ze ook verzekeringen aan verschillende doelgroepen. Zo levert zorgverzekeraar IZA verzekeringen aan medewerkers van gemeenten en levert IZZ verzekeringen aan zorgmedewerkers.

Univé is een coöperatieve verzekeraar zonder winstoogmerk. Klanten van Univé zijn in de meeste gevallen ook lid van de coöperatie. Bewuzt is ook onderdeel van Coöperatie VGZ. Dat betekent dat je bij Bewuzt een goede verzekering hebt zonder poespas, maar met de goede service van VGZ.

Verzekeraars met financiële- en verzekeringstechnologie

"Samen groeien met andere verzekeraars" hoort u waarschijnlijk vaker, maar in de praktijk is het soms net wat anders. Daarom onderzoeken wij continu de tech innovaties, apps, chatbots en insurtech ontwikkelingen bij de grootste verzekeraars...

VGZ, Univé en Bewuzt innovatie, apps en labs

Coöperatie VGZ zet zich in voor ontwikkeling van slimme ideeën en innovaties die de zorg vooruithelpen. Dat doen ze niet alleen, maar samen met zorgaanbieders en professionals.

Bij de merken die aangesloten zijn bij de Coöperatie VGZ kunt u gemakkelijk via een app de zorgkosten declareren. Alles rondom technologie bij verzekeraars heet 'insurtech'. Verder kunt u via de app zien wat u aan zorg heeft verbruikt en hoeveel vergoeding u nog heeft. Betalen kan gemakkelijk met iDEAL. Ontdek hier alles over betalen bij VGZ (paytech).

Verder beschikt VGZ over verschillende diensten op het gebied van medicijn services, coaching apps en een gezonde levensstijl.

VGZ Zinnige Zorg Netwerk

Samen met 12 ziekenhuizen en 4 GGZ-instellingen heeft VGZ het Zinnige Zorg Netwerk opgericht. Dit netwerk heeft de ambitie om de zorg te verbeteren en de kosten van de zorg zo laag mogelijk te houden. Dit doen ze door te investeren in vernieuwende initiatieven.

Een voorbeeld van Zinnige Zorg is het Telemonitoring initiatief. Telemonitoring maakt het voor patiënten mogelijk om thuis te herstellen. Via de CWZ Thuis-app kunnen de vitale waarden van de patiënt gemeten worden, terwijl de zorgverlener vanaf een afstandje toekijkt. Dit scheelt tijd, kosten en geeft de patiënt inzicht in zijn of haar eigen herstel.

Innovatie ondersteuning nodig of een vakspecialist worden?

Wilt u eens een kritische blik op de prioriteiten in uw duurzame innovatiestrategie? Twijfelt u over de technologie strategie van uw systeem architect? Wilt u de (inter)nationale markt nog beter leren kennen middels data science, cyber security, marketing of ICT om een pionier in digitaal verzekeren te worden? Of heeft u extra handen nodig om uw apps, chatbots of technologische oplossingen te bouwen?

Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze experts. 


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}