Bent u nieuwsgierig naar het antwoord op de onderstaande vragen...

"Wat is Stripe?"
"Hoe werkt Stripe?"
"Welke producten en functies heeft Stripe?"
"Wat zijn alternatieven en concurrenten van Stripe?"
"Wat zijn dé inzichten, trends en ontwikkelingen rondom Stripe?"

Dan heb ik goed nieuws voor u!
 
De antwoorden en nog veel meer ontdekt u in deze gids. Op deze manier hopen we dat u slimmere keuzes maakt voor uw online betalingen, fintech, fraude, risicobeheer, het milieu en uw fintech bedrijfsactiviteiten.

Stripe Nederland

Stripe Nederland

Wat is Stripe? Ervaringen, review en toepassingen

Stripe. "De betaalinfrastructuur voor internet." Miljoenen bedrijven, van startups tot grote ondernemingen, gebruiken de betaalsoftware en API's om betalingen te accepteren, uitbetalingen te verzenden en hun bedrijf online te beheren.

Over de hele wereld maakt het betaalplatform Stripe het verplaatsen van geld net zo eenvoudig, grenzeloos en programmeerbaar als de rest van het internet. Stripe functioneert en is gevestigd in tientallen kantoren over de hele wereld en verwerkt elk jaar honderden miljarden euro's voor ondernemingen van ieder formaat. 

Door de internationale activiteiten van Stripe ondersteund het meer dan 135 verschillende valuta’s en betalingsmethoden. Daarnaast heeft het meer dan 35 landen met lokale acquisitie, waardoor de acceptatie percentages worden geoptimaliseerd. 

Volledig geïntegreerde betalingssystemen
Met de volledig geïntegreerde reeks betalingsproducten van Stripe wordt alles wat nodig is om websites en apps te bouwen die betalingen accepteren en uitbetalingen wereldwijd verzenden samengebracht. Stripe en de bijbehorende producten en diensten maken betalingen mogelijk voor online- en persoonlijke retailers, software platforms en marktplaatsen. Naast de verschaffing van een betaalinfrastructuur ondersteunt Stripe bedrijven ook in het tegen gaan van  fraude, maken en verzenden van facturen, maken van eigen virtuele- en fysieke betaalkaarten, verkrijgen van toegang tot snelle en flexibele financiering, het beheren van zakelijke uitgaven. en nog veel meer producten. Later in deze gids leest u daar meer over.

‘’De krachtigste en meest gebruiksvriendelijke API's ter wereld ontworpen voor ontwikkelaars’’ ~ Stripe

Stripe werkt met de juiste abstracties, zodat de klant geen verschillende systemen aan elkaar hoeft te plakken en maandenlang bezig is met het integreren van de betaling functionaliteiten. Zo biedt Stripe client- en server bibliotheken in alles van React en PHP tot .NET en iOS. Verder worden er vooraf gebouwde integraties ter beschikking gesteld voor systemen zoals Shopify, WooCommerce, NetSuite etc.

Onderscheidend vermogen
Waar Stripe zich doet onderscheiden van andere betaalinfrastructuren is het gegeven dat er een technologie-first benadering van betalingen en financiën wordt toegepast. Deze technologie-first benadering kan aan de hand van vier pijlers worden geformuleerd;

 • Dicht bij het metaal
  • Betaalsysteem Stripe opereert en optimaliseert op elk niveau van de financiële stack.
 • Snelst verbeterend betaalplatform
  • Elk jaar komen er honderden functies en verbeteringen uit om de klant te helpen de verschuivingen in de branche voor te blijven (gemiddeld zet Stripe hun productie-API 16x per dag in).
 • Beproefde betrouwbaarheid
  • De Stripe-systemen werken met 99,99%+ uptime en zijn zeer schaalbaar en redundant. Stripe is gecertificeerd volgens de hoogste compliance normen, zoals PSD2
 • Intelligente optimalisaties
  • De Stripe machine learning-modellen trainen op miljarden datapunten en helpen de omzet te verhogen op het gebied van conversie, fraude, inkomsten herstel en meer.

Onze ervaring is dat ze een vriendelijke, kundige en snelle support afdeling hebben voor vragen. Voor zowel ‘standaard’ e-commerce, SaaS, marktplaatsen, platforms of andere exotische bedrijfsmodellen hebben ze diverse betaal oplossingen.

Veelgestelde vragen (FAQ) Stripe

Welke producten en functies heeft Stripe?

Het fintech bedrijf levert de volgende betaal oplossingen.

Stripe Payments
Online betalingen.

Stripe Checkout
Kant-en-klare pagina voor betalingen.

Stripe Elements
Gebruikersomgevingen op maat voor betalingen.

Stripe Payment links
Betalingen zonder code.

Stripe Connect
Betalingen voor platforms.

Stripe Invoicing
Online facturen.

Stripe Billing (Abonnementsbeheer)
Met Stripe Billing kunt u de gehele facturatie op basis van tarieven, staffels, gebruik en uw eigen logica inrichten. Voor grote organisaties van levensbelang vanwege de vele duizenden vormen van facturatie aan eindklanten. Natuurlijk zo veel mogelijk geautomatiseerd nadat het is opgezet.

Stripe Terminal (Fysieke betalingen)
Stripe Terminal verzorgt momenteel alleen op uitnodiging ook een POS-systeem. Dit betekent dat u ook fysiek, dus met bijvoorbeeld een bankpas, betalingen kunt accepteren. Wel zo handig als u op een lokale markt staat met tweedehands boeken!

Het fintech bedrijf levert inmiddels naast betaal oplossingen ook financiële diensten.

Stripe Corporate Card (Uitgavenbeheer)
Stripe Corporate Card is een creditcard voor snelgroeiende bedrijven en is momenteel alleen op uitnodiging voor bedrijven in de VS. Het kredietlimiet groeit mee met de organisatie, is heel nauwkeurig in te richten per kostencategorie en medewerker. De kaart krijgt ook zelfs een eigen logo van de organisatie. Stripe Issuing lijkt heel erg op dit onderdeel. Waarbij Stripe Issuing ook digitale kaarten kan aanleveren. Stripe Issuing is momenteel enkel nog op uitnodiging.

Stripe Capital (Bedrijfsfinanciering)
Stripe Capital geeft de mogelijkheid om een geld te lenen. Als er gebruik wordt gemaakt van Stripe, kunnen ze snel en flexibel een voorstel doen. Geen lange wachttijden, duidelijke voorwaarden en volledige geautomatiseerde terugbetaling gebaseerd op de omzet. NB: Momenteel enkel beschikbaar voor een deel van de bedrijven in de Verenigde Staten.

Stripe Issuing
Betaalkaarten aanmaken.

Stripe Treasury (Banking-as-a-service)
Stel u wilt al het bovenstaande aanbieden als bank, kan dat? Ja dat kan tegenwoordig, dat heet banking-as-a-service en wordt verzorgd door Stripe Treasury. Alles van het administreren en opzetten van bankrekeningen, rente, het doen van betaalopdrachten en nog veel meer wat u van een normale consumenten bank verwacht.

Ook levert Stripe oplossingen ter ondersteuning van uw bedrijfsactiviteiten.

Stripe Radar (Fraude- en risicomanagement)
De Stripe Radar oplossing is ter ondersteuning van alles rondom fraude- en risicomanagement in een betaal infrastructuur.

Stripe Data Pipeline
Datawarehouse synchroniseren.

Stripe Sigma
Rapporten op maat.

Stripe Atlas (Oprichting van start-up)
Met Stripe Atlas kunt u een bedrijf in de Verenigde Staten oprichten. De minimale legale en belastingtechnische aspecten worden geregeld.

Stripe Climate (CO-2 verwijdering)
Stripe Climate zorgt dat u een deel van de omzet kunt doneren aan het verwijderen van CO2 (Koolstofmonoxide) om de klimaatverandering te beperken.

Stripe Tax (Automatisering van omzetbelasting en btw)
Wat niet vergeten mag worden is dat wanneer u als multinational transacties hebt over de hele wereld er ook belasting afgedragen dient te worden. Stripe Tax berekent dit automatisch voor de Stripe transacties en u ontvangt ook de rapportages om aangifte te doen.

Stripe Identity (Online identiteitsverificatie)
Met Stripe Identity gaan ze richting het automatisch bevestigen van de identiteit van gebruikers. Dit moet fraudeurs en criminaliteit voorkomen. Dit is een van meest significante nieuwe ontwikkelingen die los van de betalingen moet worden gezien. Met name interessant waar handel wordt gedreven op bijvoorbeeld marktplaatsen waar consumenten met elkaar communiceren. Stripe Radar is het overkoepelende thema van fraude- en risicobeheer. Op basis van de vele informatie die Stripe verzamelt kan het problemen voorkomen en organisatie continuïteit waarborgen.

Stripe Revenue Recognition
Omzetverantwoording en boekhouding automatiseren.

Stripe Financial Connections
Gegevens van gekoppelde financiële rekening. Met Stripe Financial Connections kunnen uw gebruikers hun financiële gegevens veilig delen zodat u betalingen kunt stroomlijnen, fraude kunt verminderen, risico-evaluaties kunt uitvoeren, nieuwe producten kunt ontwikkelen en meer.

Stripe Payouts (Uitbetalen)
Stripe Payouts verzorgt het uitbetalen. De gehele keten van betaalgegevens uploaden, identiteit verificatie, de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), Know Your Customer (KYC) en Anti Money Laundering (AML) checks, sanctielijsten screenen, match-controles, betalingen, rapporteren en saldo’s afhandelen.

Stripe is dus niet meer de kleine betaal oplossing die het ooit was. Het gaat richting een infrastructuur die een bank nodig heeft om consumenten en zakelijke klanten te bedienen en dat met de mogelijkheid om ook nog eens klimaatverandering te beperken.

Bent u nieuwsgierig naar uitgebreidere antwoorden op de vragen "Hoe werkt Stripe?", "Waarom online betalingen via Stripe?", "Wat zijn de kosten bij Stripe?" of "Hoe start ik met Stripe of hoe stap ik over?". Bekijk dan de website van Stripe.com/nl.

Wat zijn Stripe alternatieven en concurrenten?

Er zijn een hoop MKB alternatieven voor Stripe. Om de online betaalplatforms, betaalsystemen en betaaldienstverleners overzichtelijk te houden beperken we de concurrenten voor nu alleen tot de grote aanbieders. 

Denk hierbij aan:

Wat zijn dé inzichten, trends en ontwikkelingen voor Stripe?

Naast de standaard eigen documentatie van Stripe voor zowel de niet technische gebruikers (Stripe website) en als de technische gebruikers stripe.com/docs is er ook een blog. De blog van Stripe is onderverdeeld in Stripe corporate, Stripe engineering en Stripe product. 

Enkele handige externe bronnen zijn:
https://en.wikipedia.org/wiki/Stripe_(company)
https://www.cbinsights.com/research/report/stripe-teardown/
https://stratechery.com/2020/stripe-platform-of-platforms/

Financiële tech ondersteuning nodig of een fintech vakspecialist worden?

Mocht u opzoek zijn naar financiële tech ondersteuning (voor Stripe), neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze experts. 

Bent u zelf geïnteresseerd om een fintech software ontwikkelaar, marketeer, cyber security expert of data scientist te worden? Ook dan horen we graag van u of neem eens een kijkje op onze vacaturepagina: financieelsysteem.nl/vacatures 

Bij Stripe opdrachten van onze opdrachtgevers zal u aan de gang gaan met integraties van functies, tools, plug-ins, API's en support. Hiervoor hebben ze een fijne documentatie: stripe.com/docs


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}