Vandaag geven we u meer informatie over wat PayPal is en hoe Paypal werkt. Ook leert u meer over welke producten en functies er in Paypal zitten.

Mogelijk heeft u weleens gehoord van de "PayPal Mafia". Dit is de groep oprichters van PayPal. Hierin zaten een aantal ondernemers die nu internationaal zeer succesvol zijn, zoals Elon Musk en Peter Thiel

In deze gids geven we ook een overzicht van de belangrijkste alternatieven, concurrenten en toepassingen van PayPal.

Hopelijk maakt u slimmere beslissingen door de kennis die wij delen op het gebied van uw online betalingen, financiële tech, fraude, risicobeheer, het milieu en uw bedrijfsactiviteiten. 

Veel leesplezier. 

PayPal Nederland

Wat is PayPal? Ervaringen, review en toepassingen

PayPal is een betaaldienstverlener en betaalplatform met een eenvoudige betaalmethode om zowel nationaal als internationaal geld over te maken naar familie, vrienden, creators, webshops, platforms, SaaS en veilingwebsites. Zelf maken ze het onderscheid tussen kleine ondernemingen <10 miljoen omzet, grote ondernemingen >10 miljoen omzet, partners en marketplaces.

Maar is Paypal de juiste keuze voor u? En waarom?

Betrouwbaar
Allereerst is Paypal een betrouwbare online infrastructuur voor betalingen. Dit komt doordat er op een betrouwbare manier geld wordt verstuurd en ontvangen. Er worden namelijk geen gegevens, betreffende creditcard- en betaalrekening gegevens, gedeeld met een derden. Het betaalaccount is gekoppeld aan een mailadres. Dit zorgt ervoor dat er wordt betaald of geld wordt ontvangen op basis van een e-mailadres.   

Gebruiksgemak
Naast de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak waar PayPal garant voor staat, kiezen mensen over de gehele wereld deze online infrastructuur voor betalingen om nog vele meer andere redenen. Zo werkt PayPal bijvoorbeeld met voorspelbare prijzen en vaste tarieven die passen bij uw budget. De exacte kosten van PayPal worden later besproken.

Ook zijn er bijvoorbeeld diverse tariefplannen beschikbaar en is het geschikt voor een alles-in-één betalingssysteem. Het is geschikt voor gebruik via mobiele apparaten en zo zijn er nog vele andere voordelen. 

Veelgestelde vragen (FAQ) PayPal

Hoe werkt PayPal?

Voor consumenten
Zoals zojuist vermeld wordt er dus betaald of geld ontvangen op basis van een e-mailadres. Zodra u een betaling heeft ontvangen, krijgt u per e-mail bericht en is de betaling te zien in uw online rekeningoverzicht. Ook kunt u geld opnemen naar uw bankrekening of gebruiken voor een online aankopen.

Verder zijn de aankopen via PayPal beschermd met de PayPal Aankoopbescherming (indien deze niet geleverd worden of afwijken van de omschrijving van de verkoper).

Ook voor bedrijven
Naast het feit dat PayPal kan worden gebruikt door iedere consument, kan het ook gebruikt worden door bedrijven. Geen bedrijf is te klein, geen ambitie te groot. PayPal wilt en kan functioneren als bondgenoot die kan ondersteunen in uw weg naar succes, maar ook uw onafhankelijkheid respecteert. Hierbij maakt het niet uit wat de grootte van uw bedrijf is en in welke (groei)fase het bedrijf zich bevindt.

Dankzij het PayPal Commerce Platform worden betalingen, krediet en fraudebescherming voor u geregeld. Ook helpt het PayPal Commerce Platform bij het bereiken van klanten (online, onderweg of in de winkel) en leveren van een aangename ervaring. Zo bent u met uw bedrijf slechts één integratie verwijdert van een  scala aan betaalmethodes; PayPal, creditcards en bankpassen, plus speciale betaalmethoden voor uw internationale klanten. 

Wat zijn de kosten bij PayPal?

De tarieven van PayPal kunnen in de loop der tijd nog wel eens veranderen. Deze veranderingen zijn terug te vinden op de ‘’Beleidsaanpassingen-pagina’’. Voor verdere informatie betreffende de Zakelijke tarieven van PayPal, verwijzen wij u door naar de ‘’Zakelijke tarieven van PayPal’’ pagina.   

Zoals besproken, worden de prijzen en kosten allemaal vermeld op de PayPal-site. Er zijn er nogal wat, dus hebben we de belangrijkste hieronder besproken:

  • Web transacties - 2.9% + $ 0.30 per transactie

  • Swiped Mobile en in de winkel - 2.7% procent van de transacties

  • Ingeschakeld mobiel en in de winkel - 3.5% + $ 0.15

  • Virtuele terminal transacties - 3.1% + $ 0.30 per transactie

  • Chargebacks - U betaalt $ 20, -

Op de PayPal-site wordt er veelal gesproken over een 'commerciële transactie'. Een commerciële transactie is het (ver)kopen van goederen of services, betalingen ontvangen via QR-codes, een ander soort commerciële transactie verrichten, een donatie voor een liefdadigheidsinstelling overmaken of ontvangen, of een betaling ontvangen naar aanleiding van een betaalverzoek via PayPal.

Hoe start ik met PayPal of hoe stap ik over?

Het starten met een PayPal rekening is gemakkelijk en zelfs gratis! Bij het starten kunt u kiezen uit twee soorten rekeningen.

Een privé-rekening: U koopt of verkoopt online als particulier.

Een zakelijke rekening: U koopt of verkoopt online als webwinkel onder een bedrijfsnaam.

Het openen van de rekening doet u door de hier te klikken. Het type rekening te kiezen, het formulier in te vullen en de overige stappen te volgen.

Welke producten en functies heeft PayPal?

Consumenten
Voor consumenten zijn er globaal drie opties die ze bieden. Online betalen, geld overmaken en betaald worden.

Bedrijven
Voor bedrijven zijn er momenteel vijf mogelijkheden. Betalingen accepteren, betalen, risicobeheer, sneller groeien en bedrijfsactiviteiten optimaliseren.

Betalingen accepteren
De eerste functie van PayPal is het accepteren van betalingen waar en wanneer dan ook. Zo kunnen uw klanten dan ook op hun eigen manier betalen, onderweg, online of per telefoon.  Zo is er ook een gevarieerde keuze betreffende betaalmethoden, zoals creditcards, bankpassen en meer. 

Betalen
Naast de betaalmogelijkheden waar u waarschijnlijk al bekend mee bent, zoals de zojuist besproken, zijn er nog meer mogelijkheden. Accepteer bijvoorbeeld betalingen in je winkel met een QR-code, een Zettle-kaartlezer en/of smartphone. Verder kunt u veilig betalingen via telefoon accepteren. Ook kunt u gebruik maken van de gepersonaliseerde facturen om offertes te verstrekken.   

Via PayPal ontvangt u direct een bericht zodra er betaald is. Zo kunt u bestellingen zonder uitstel verzenden en de cashflow plannen. Dat maakt het eenvoudig om de cashflow te beheren, leveranciers te betalen, geld over te maken naar andere PayPal-rekeningen en online aankopen te doen. Zo maakt PayPal het mogelijk om eenvoudig in één keer betalingen over te maken naar verschillende mensen in verschillende markten met verschillende valuta's. PayPal neemt het lastige omreken werk tot zich. Ook houden ze rekening met de compliance vereisten, zoals PSD2

Risicobeheer
Ook bij risicobeheer biedt PayPal enorm veel ondersteuning. PayPal doet er alles aan dat ondernemers zich kunnen focussen op de groei van hun bedrijf. Zo hoeft u zich dus geen zorgen te maken over de veiligheid en bescherming van transacties. PayPal heeft een internationale expertise en verschillende tools waar u van kan profiteren. 

PayPal functioneert in een unieke positie als aanbieder van betalingsdiensten. Door inzicht te hebben op beide kanten van de transactie, is PayPal altijd aan het innoveren en in staat om risicomodellen te verbeteren. Zo bent bijvoorbeeld u beschermt tegen claims en terugvorderingen bij betalingen vanuit PayPal. Claims en terugvorderingen worden simpel vanuit één account beheert (er zijn voorwaarden van toepassing). 

Verder heeft het platform een ingebouwde ondersteuning voor tweestapsverificatie. Dit is vereist voor kaartbetalingen (3D secure). Indien er beveiligingsprotocollen wijzigen, voorziet PayPal u direct van automatische updates.  

Sneller groeien
Zoals zojuist benoemd doet PayPal er alles aan zodat u, als ondernemer, zich kan focussen op de groei van uw onderneming. Zo bereikt u meer klanten door snelgroeiende markten te exploiteren en uit te breiden naar meer dan 50 door PayPal ondersteunde landen. De omzet en klantenbinding wordt verhoogt, het aantal verlaten winkelwagentjes wordt vermindert en dat alles door het gebruik van de PayPal data-inzichten.

PayPal ondersteund u in het ontdekken en openen van nieuwe kanalen. Verder biedt het de flexibiliteit om via platforms en marketplaces over de hele wereld te verkopen. Zo kan er eenvoudig naar internationale markten worden uitgebreid en met vreemde valuta worden betaald. De retourkosten (van de in aanmerking komende aankopen) van de kopers worden zelfs door PayPal terugbetaald.

Bedrijfsactiviteiten optimaliseren
De dashboards van PayPal ondersteunen in het op orde krijgen van activiteiten. Maak gebruik van ingebouwde rapporten en analyses, geschillen oplossing en retourzending voor klanten. Omdat alles geïntegreerd is biedt dit u de mogelijkheid om uit te breiden en betalingen te personaliseren.

Met deze ingebouwde rapporten en analyses is het enorm eenvoudig om een duidelijk beeld te krijgen van uw omzet prestaties, te begrijpen hoe uw klanten winkelen en erachter te komen waar u kunt optimaliseren. Met PayPal wordt het beheren en afhandelen van geschillen eenvoudiger. Nu kun je geschillen gemakkelijk bijhouden, beheren en oplossen door geld direct vast te zetten. 

Wat zijn PayPal alternatieven en concurrenten?

PayPal is een van de grootste betaaldienstverleners en betaalsystemen. Toch zijn er steeds meer nieuwe kleine- en grote betaaldienstverleners op de markt. Allemaal zijn ze hun eigen online betaalinfrastructuur aan het bouwen, creëren en ontwikkelen. De grootste alternatieven vind u hieronder. 

Financiële tech ondersteuning nodig of een fintech vakspecialist worden?

Heeft u Financiële technische ondersteuning nodig of wilt u meer te weten komen over een betaalstrategie met PayPal? Neem dan contact met ons op. Mail ons of stuur een bericht via LinkedIn.

Onthoud wel, wij geven momenteel nog geen vakinhoudelijke financieel advies. We delen momenteel alleen informatie en inzichten om slimmere beslissingen te maken

We bouwen, ontwikkelen en creëren graag samen met de juiste partners aan een gezonde veilige en toekomstbestendige samenleving. Dus bent u of kent een Fintech student, starter of young professional die als software ontwikkelaar, data scientist, cyber security expert of marketeer aan de slag wil? Wacht dan niet langer en reageer op één van de vacatures binnen Financieelsysteem.

PayPal integratie van functies, tools, plug-ins, API's en support

De documentatie voor de betaaltechnologie over hun REST API is te vinden op de ‘’Bouw moderne handel met PayPal’’. 

Ze hebben een hele lijst van modules, plug-ins, functies, tools, API's en support, zodat u makkelijk en snel kunt integreren met andere systemen.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}