
In deze gids geven we u een overzicht van wat Mollie is en hoe het werkt. U ontdekt hierin welke producten en functies Mollie heeft.
Ook geven we een overzicht van de belangrijkste alternatieven en concurrenten van Mollie. En voor degene waarvoor deze gids nog niet voldoende is... We delen ook nog bronnen om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten, trends en ontwikkelingen rondom Mollie.
Hopelijk maakt u slimmere beslissingen door de kennis die wij delen op het gebied van uw online betalingen, fintech, fraude, risicobeheer, het milieu en uw bedrijfsactiviteiten.
Daar gaan we...
Mollie Nederland
Wat is Mollie? Ervaringen, review en toepassingen
Mollie is een Nederlandse betaaldienstverlener (payment service provider) die in 2004 werd opgericht door Adriaan Mol. Het bedrijf verkocht aanvankelijk sms-jes aan zakelijke klanten. Daarnaast faciliteerde het microbetalingen die veel gebruikt werden voor online gaming en ringtones.
Toen iDEAL in 2005 in Nederland werd geïntroduceerd, was Mollie er snel bij. In 2006 vulde het haar aanbod aan met een iDEAL-functionaliteit. Mols doel was om betaalmethode op een moderne manier, technisch simpeler en transparanter geprijsd aan te bieden.
Vanaf 2007 begon Mol zich met Mollie meer te richten op het betaalverkeer en de sms- en telecomdiensten. Oprichter Adriaan Mol trad meer naar de achtergrond en stelde in 2012 een raad van bestuur aan. Gaston Aussems werd aangesteld als ceo en Mollie groeide in de jaren die volgden uit tot een van Europa's grootste payment service providers en levert naast iDEAL en creditcard inmiddels een uitgebreid aanbod aan gelokaliseerde betaalmethodes voor de Europese en wereldwijde markt.
Onze Mollie ervaring is dat ze een kundige, vriendelijke en snelle support afdeling hebben voor vragen.
Mollie is geschikt voor zowel ‘standaard’ e-commerce, SaaS, marktplaatsen, platforms, creators of andere exotische bedrijfsmodellen.
Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe Mollie zorgt voor bedrijfscontinuïteit? Dit doen ze door PCI-DSS level 1, ISO 9001, ISO 27001, Three lines of defence-model (3LoD), toezicht van De Nederlandsche Bank en een raad van commissarissen.
Veelgestelde vragen (FAQ) Mollie
Welke producten en functies heeft Mollie?
Mollie levert betaaloplossingen. Op de website hebben ze de volgende onderdelen beschreven:
Online betalingen (Payments)
Integreer alle bekende betaalmethoden.
Betalingen zonder code (Payment links)
Betaalverzoeken.
Betaalpagina (Checkout)
Een professionele maatwerk betaalpagina, zonder te programmeren.
Abonnementsbeheer (Recurring)
Terugkerende betalingen door incasso’s.
Rapporten op maat (Dashboard)
Rapportages, geschiedenis, facturen, gedetailleerde informatie, filteren, gericht zoeken en exporteren naar accounting software.
Betalingen voor platforms (Connect)
Accepteer, verwerk en route betalingen op uw platform met eenvoudige integraties. Ook wordt er rekening gehouden met KYC- en compliance vereisten, zoals PSD2.
Bent u nieuwsgierig naar uitgebreidere antwoorden op de vragen "Hoe werkt Mollie?", "Waarom online betalingen via Mollie?", "Wat zijn de kosten bij Mollie?" of "Hoe start ik met Mollie of hoe stap ik over?". Bekijk dan de website van Mollie.com/nl.
Welke betaalmethodes levert Mollie voor een betaalstrategie?
Een hoop. Natuurlijk kunt u met creditcards betalen via Mollie. PayPal blijft ook een oude bekende die heel veel wordt gebruikt. iDEAL, SEPA Bank Transfer, Bancontact zijn andere veel gebruikte betaalmethoden die Mollie ondersteunt.
Een van de meest moderne is Apple Pay. Met een Apple apparaat, bijvoorbeeld een iPhone, koppelt u uw credit of betaalkaart aan uw Wallet-app. Vervolgens kunt u met uw iPhone betalen via Apple Pay. U betaalt met een vingerscan of gezichtsscan. Het systeem van Mollie detecteert automatisch of de klant een Apple apparaat heeft.
Ook bieden ze betalen met Klarna aan. Met Klarna leveren ze 2 extra soorten: Pay Later en Slice It. Pay later is zoals u verwacht, koop nu en betaal later, vaak 2 weken later pas. Met Slice It hakt u het bedrag in stukken en betaalt u dus gespreid. Klarna zal op de achtergrond een check doen zodat dit ook echt mogelijk is voor elke nieuwe klant.
Alle betaalmethoden kunt u vinden via https://docs.mollie.com/index#payment-methods
Wat zijn Mollie alternatieven en concurrenten?
Er zijn een hoop (nieuwe) bedrijven actief in de wereld van online betalingen en financiële tech oplossingen. Om het overzichtelijk te houden beperken we ons hier tot de grootste aanbieders van betaaldienstverleners, betaalplatforms en betaalsystemen:
Mollie integratie van functies, tools, plug-ins, API's en support
Bij Mollie opdrachten van onze opdrachtgevers zal u aan de gang gaan met integraties van functies, tools, plug-ins, API's en support. Hiervoor hebben ze een fijne documentatie.
De documentatie over hun REST API. Ze hebben een hele lijst van modules en plug-ins, zodat u makkelijk en snel kunt integreren met andere systemen: https://www.mollie.com/nl/integrations
Bouw alles, van een eigen merk checkout-ervaring tot geavanceerde en gecompliceerde op abonnementen gebaseerde betalingsschema's met onze enkele API: https://www.mollie.com/nl/developers
Financiële tech ondersteuning nodig of een fintech vakspecialist worden?
Opzoek naar financiële tech ondersteuning (voor Mollie)?
Of als u zelf nieuwsgierig bent om een fintech software ontwikkelaar, data scientist, marketeer of cyber security expert te worden, dan kunt u ook met ons contact opnemen: financieelsysteem.nl/vacatures
Betaalsysteem starten of laten groeien naar €10m+ ARR
Wilt u uw eigen betaalsysteem starten of uw huidige betaalsysteem laten groeien naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)?
Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze experts.