Met een marktaandeel van 13,4% staat het Menzis-concern op plek 4 van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Het doel van Menzis is om de beschikbaarheid van medische hulp voor iedereen te garanderen. Buiten Menzis levert het concern onder andere merken als Anderzorg en VinkVink.

In deze gids maakt u kennis met de belangrijkste tech innovaties, apps, chatbots, trends en 'insurtech' ontwikkelingen binnen het Menzis-concern. We geven u een kort overzicht over wat Menzis is en hoe ze innovatief te werk gaan. U zal ook leren welke innovatieve producten en nieuwe functies Menzis op het gebied van verzekeringen heeft.

Momenteel bevindt u zich op de website van financieelsysteem. Samen met u en onze partners bouwen we een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

Lees, leer en veel plezier...

Menzis tech innovatie en insurtech ontwikkelingen

Menzis in het kort

Menzis is een in Nederland actieve zorgverzekeraar. Het Menzis-concern levert diensten zoals basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen, maar doet ook veel op het gebied van innovatie. De klanten van Menzis zijn particulieren, maar ook bedrijven die op zoek zijn naar collectieve zorgverzekeringen voor hun personeel.

Menzis is in 2006 ontstaan uit een fusie van verschillende lokale zorgverzekeraars. Voor Menzis is het leveren van lokale zorg nog steeds een belangrijk onderwerp. Dit doen ze door nauw samen te werken met klanten, gemeenten en lokale zorgaanbieders.

Menzis streeft ernaar om samen met hun partners de leefkracht van ieder mens te versterken door kwalitatief goede en betaalbare zorg te verstrekken. Inmiddels heeft Menzis verschillende innovaties doorgevoerd op het gebied van preventie en digitale zorg. Voorbeelden hiervan zijn Sarah de chatbot, Menzis-app en het SamenGezond initiatief.

Menzis activiteiten

Bij Menzis kunnen klanten gemakkelijk via de Menzis-app hun zorgkosten declareren. Daarbij heeft de klant via de app altijd zijn of haar zorgpas bij de hand en is er altijd zicht op het eigen risico en de gemaakte kosten. Sinds kort is het ook mogelijk om uw polis aan te passen in de app.

De SamenGezond-app is een initiatief van Menzis om de Nederlandse bevolking gezonder te maken. De app stimuleert mensen om meer te bewegen en gezonder te eten. Elke week krijgt de gebruiker een persoonlijk weekdoel, uitgedrukt in beweeg minuten, slaappatronen, voeding en ontspanning. Met de weekdoelen verdient u punten die u in de SamenGezond webshop kan uitgeven. Gezonde activiteiten kunnen gedeeld worden met anderen.

SamenGezond is ontwikkeld in samenwerking met de Hartstichting, het Voedingscentrum en het Kenniscentrum Sport & Centrum. Samen met deze partners geven ze bruikbare tips en coaching, afgestemd op uw persoonlijke doel.

Menzis innovatie en ventures

Menzis bevordert zorginnovatie met als doel om de zorg efficiënter, kwalitatief beter en prettiger voor de patiënt te maken. Onder zorginnovatie verstaat het bedrijf: “Zorgvernieuwing die plaatsvindt met behulp van nieuwe (digitale) technieken”.

Menzis stimuleert dit door te investeren in nieuwe ideeën via Capital Ventures. Ondernemers kunnen hun idee indienen via de innovatiebox, waarna Menzis onderzoekt of een investering tot de opties behoort.

Verzekeraars met financiële- en verzekeringstechnologie

We doen continu onderzoek bij de grootste financiële instellingen naar technologische innovaties. Hieronder vindt u een aantal van de grootste verzekeraars en hun ontwikkelingen...

Ondersteuning nodig van een (fintech) developer, data scientist, cyber security expert, compliance officer of marketing professional? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts. We verbinden u graag via ons fintech netwerk en de talentenpools.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}