Bent u nieuwsgierig naar wat Klarna is en hoe Klarna Werkt? Wilt u ook weten welke (nieuwe) producten en toepassingen er zijn voor Klarna?

Dat. En nog veel meer leest u in de gids van vandaag.

Pak er een lekkere kop verse muntthee of koffie bij en dan wens ik u veel leesplezier. 

Klarna Nederland

Wat is Klarna? Ervaringen en review

Klarna wordt ook wel "Klarna Bank AB" genoemd. Het is een financieel tech bedrijf uit Zweden wat financiële diensten aanbiedt. Hierbij kunt u denken aan online betaaloplossingen voor e-commerce bedrijven.

Het bedrijf staat momenteel vooral bekend door de dienst "Buy Now, Pay Later (BNPL)". Hiermee bieden ze klanten een krediet op hun aankopen als onderdeel van het afrekenproces. 

Veelgestelde vragen (FAQ) Klarna

Hoe werkt Klarna? En welke producten, functies en toepassingen zijn er?

Klarna heeft twee betaaloplossingen: de checkout en in-store.

Checkout
Checkout is het bestelproces voor uw e-commerce omgeving.

In-store
In-store is het bestelproces voor uw winkel. Klarna in-store is ook te integreren met uw POS-systeem. Als winkel deelt u daarna makkelijk een betaallink met de klant via e-mail, sms, of QR-code.

Tot nu toe niet heel speciaal ten opzichte van de betaaloplossingen die we al eens eerder hebben beschreven. Maar nu komt het onderscheidend vermogen van Klarna.

Betaal nu. Koop nu, betaal later.
Klarna biedt 2 betaalmethoden aan de ‘betaal nu’ (via online bank of machtiging). Daarnaast hebben ze de ‘koop nu, betaal later’ oplossing (via online bank of machtiging). De consument krijgt het product en standaard 14 dagen om te betalen. Er zit geen rente op het bedrag dat betaalt hoeft te worden, wel als niet op tijd wordt betaald. 

Omdat Klarna deze ‘koop nu, betaal later’ optie heeft, richt het zich ook op berichtgeving (oftewel: messaging). De klant is zich namelijk niet bewust van de betaalmethoden die mogelijk zijn. Door de klant op tijd te informeren, kan dit de koop beslissing beïnvloeden. Waar de klant eerst het product niet zou kopen of twijfelt, zou een bericht mogelijk de doorslag kunnen geven om het product eerst te testen. Door ‘koop nu, betaal later’ wordt het risico van een miskoop aanzienlijk verlaagd. Er zijn diverse statistieken die Klarna op hun website gebruikt om aan te tonen dat dit meer omzet zal genereren. Een aanrader als u op zoek bent naar onderscheidend vermogen naar uw klanten.  

Open Banking
Open Banking is ook een onderdeel waar Klarna zich wil onderscheiden. Klarna introduceerde bankrekeningen in Duitsland in 2021 voor een selecte groep klanten. Ze krijgen een IBAN en VISA debit kaart. Zo kunnen kleine en grotere afnemers geld ontvangen, geld storten en overmaken vanaf dezelfde rekening. Daarnaast is Klarna in Zweden begonnen met het toevoegen van spaarrekeningen met rente. Met toestemming van de klant kan een organisatie periodiek bankrekeninggegevens ophalen om slimme financiële producten op maat aan te bieden. Dit wordt verzorgd via de Account Information Service (AIS). 

Documentatie van open banking:
https://docs.openbanking.klarna.com/index.html 
https://www.klarna.com/international/business/open-banking/
https://techcrunch.com/2021/02/09/klarna-launches-bank-accounts-in-germany/

Documentatie van de algemene Klarna API:
https://developers.klarna.com/api/

Wat zijn Klarna alternatieven en concurrenten?

Klarna is een van de snelst groeiende betaaldienstverleners/ betaalplatforms met hun eigen onderscheidende vermogen. Hiernaast zijn er nog een aantal andere grote spelers op de markt die ook hun eigen betaalinfrastructuur hebben en aan het uitbouwen zijn.

Financiële tech ondersteuning nodig of een fintech specialist worden?

Opzoek naar ondersteuning voor Klarna implementaties of een andere financiële tech, marketing of data oplossing voor uw bedrijf. Voel u vrij om eens aan te kloppen voor een kennismaking met kop koffie en appeltaart.

Wilt u zelf aan de slag in de financiële tech wereld of uw carrière voort zetten als tech, data, cyber security of marketing specialist? Kom dan ook eens langs op kantoor om elkaar beter te leren kennen. Of neem een kijkje op de vacature pagina.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}