Met een marktaandeel van 20% (2019) is de CZ Groep een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. "Zorg die verder gaat" is het motto. Innovatie is van levensbelang voor de zorg. Met nieuwe verzekeringstechnologieën, technieken en processen draagt CZ Groep een steentje bij aan het verbeteren van de zorg in Nederland.

In deze gids maakt u kennis met de belangrijkste tech innovaties, trends en insurtech ontwikkelingen binnen de CZ Groep. We geven u een kort overzicht over wat CZ Groep is en hoe ze innovatief te werk gaan. U zal ook leren welke innovatieve producten en nieuwe functies CZ Groep op het gebied van verzekeringen heeft.

Momenteel bevindt u zich op de website van financieelsysteem. Samen met u en onze partners bouwen we een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

Lees, leer en veel plezier...

CZ Groep tech innovatie en insurtech ontwikkelingen

CZ Groep in het kort

CZ Groep is dus een Nederlandse zorgverzekeraar. CZ Groep levert verzekeringsdiensten op het gebied van particuliere zorg voor alle leeftijdsgroepen. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij CZ Groep. Door te investeren in innovaties voor de zorg en verzekeringen technologie (insurtech) maakt het bedrijf deze belofte meer dan waard.

CZ Groep is in 1930 ontstaan in Den Bosch, als een op niet winst gerichte zorgverzekeraar. Na een reeks samenwerkingen en fusies is het bedrijf uitgegroeid tot een zorgverzekeraar die 3,8 miljoen particulieren vertegenwoordigt. Verzekeringsmerken die onder CZ Groep zorg leveren zijn CZ, Just, Nationale Nederlanden en OHRA.

Door te richten op de best mogelijke zorg en stabiele lage premies probeert het bedrijf de Nederlandse zorg goed en betaalbaar te houden voor haar klanten. Ook stuurt CZ Groep actief op een toekomstbestendige zorg, door te investeren in kwaliteit, kostenbeheersing en beschikbaarheid.

Deze doelen worden aan de hand van drie kernwaarden gerealiseerd:

  1. Verantwoordelijkheid voor het beschikbaar houden van goede zorg, nu en in de toekomst.
  2. Daadkrachtig optreden bij het realiseren van verbeteringen in de zorg en bij het begeleiden van verzekerden.
  3. Betekenisvol zijn voor de verzekerden en de Nederlandse zorg.

CZ Groep innovatie, apps, labs en ventures

Digitalisering en innovatie is bij CZ Groep erg belangrijk en daarom heeft het bedrijf verschillende apps geïntroduceerd. Ook kunnen klanten terecht bij chatbots, wachtlijst bemiddelaars en online medische specialisten om advies te vragen.

Bij de merken die aangesloten zijn bij CZ Groep kunt u gemakkelijk via een app de zorgkosten declareren. Klanten hoeven alleen maar een foto van de nota in de app te uploaden en de zorgverzekering gaat ermee aan de slag. Daarbij kan via de ‘Meegroeiservice’ de zorgverzekering tussentijds aangepast worden.

Via apps, zoals ‘App de Coach’, ‘App de Dokter’ en ‘App de Fysio’ kunt u gemakkelijk uw vragen stellen op het gebied van mentale gezondheid, zorg en fysiotherapie. Daarbij werkt CZ Groep ook samen met SkinVision, een app waarmee mensen hun huid kunnen laten controleren op huidkanker of andere aandoeningen.

Data gedreven innoveren

Innovatie in de zorg is dus van levensbelang realiseert CZ Groep zich. Om de zorg te verbeteren investeert CZ Groep in vernieuwingen om de kosten te besparen, de service te verbeteren en mantelzorgers te ontlasten

CZ Groep heeft het doel om een data gedreven bedrijf te worden. Daarom investeert het bedrijf veel in ICT. Zo komt u bij de zorgverzekeraar innovaties tegen, zoals AI, topic modelling, neural networks en privacy preserving analytics. Binnen het bedrijf krijgen medewerkers de ruimte om zelf met ideeën te komen en ermee aan de slag te gaan.

CZ Fonds

Het CZ fonds draagt bij aan de zorg door te investeren in maatschappelijke zorgprojecten die een waardevolle aanvulling bieden op de reguliere gezondheidszorg. CZ doet dit door het uitreiken van de ‘CZ zorgprijs’.

De CZ zorgprijs wordt elk jaar uitgereikt aan drie projecten rond een vooraf bepaald thema. Als beloning krijgt het winnende project €25.000, waarmee ze het idee kunnen door ontwikkelen. verder krijgt de tweede plaats €10.000 en de derde plaats €5.000.

De CZ verwenzorgprijs wordt uitgereikt met het idee om chronisch zieke een hart onder de riem te steken.

Verzekeraars met financiële- en verzekeringstechnologie

Van de grootste verzekeringen schrijven we een gids over tech innovatie, trends en insurtech ontwikkelingen, zodat we van elkaar kunnen leren. Deze gidsen worden op periodieke basis up-to-date gehouden, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt. Enkele verzekeringen die aanbod komen zijn:

Innovatie ondersteuning nodig of een vakspecialist worden?

Kom samen met ons aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving bouwen via innovatieve tech oplossingen.

De focus van financieelsysteem ligt op financiële technologie oplossingen, trends en inzichten. Enkele onderdelen die hieronder vallen zijn betalingen (paytech), kredieten (credittech), verzekeringen (insurtech) en beleggen (investtech). 

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een partnership? Of bent u opzoek naar developers, data scientists, cyber security experts, marketeers, AI talenten, compliance-, risk-, of fraud officers?

We verbinden u graag via ons fintech netwerk en talentenpools.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}