Met een jaarlijkse omzet van 5,3 miljard euro behoort ASR tot de grootste verzekeraars van Nederland. Bij ASR draait het om de diensten te leveren die bijdragen aan een eerlijke en duurzame maatschappij.

In deze gids maakt u kennis met de belangrijkste tech innovaties, trends en insurtech ontwikkelingen binnen ASR Nederland. We geven u een kort overzicht over wat ASR is en hoe ze innovatief te werk gaan. U zal ook leren welke innovatieve producten en nieuwe functies ASR Nederland op het gebied van verzekeringen heeft.

Momenteel bevindt u zich op het platform van financieelsysteem. Samen met u en onze partners bouwen we een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

Lees, leer en veel plezier...

ASR Nederland tech innovatie, trends en insurtech ontwikkelingen

ASR Nederland in het kort

ASR Nederland is een beursgenoteerde verzekeringsmaatschappij gevestigd in Utrecht. Het bedrijf levert financiële diensten zoals (zorg)verzekeringen, beleggen, pensioenen en hypotheken. De klanten van ASR zijn particulieren, ondernemers en zzp’ers.

ASR is in 1997 ontstaan nadat het concern Stad Rotterdam De Amersfoortse en Europeesche Verzekeringen overnam. De afkorting ASR is een samenvoeging van Amersfoortse en Stad Rotterdam.

Bij ASR staat het bijdrage aan een eerlijke en duurzame maatschappij bovenaan. Zo kent het bedrijf meerdere producten die meehelpen aan het oplossen van vraagstukken in de samenleving. Voorbeelden hiervan zijn de Startershypotheek, de Verduurzamingshypotheek, de Doorgaanverzekering en a.s.r. Vitality.

ASR Nederland activiteiten

Bij ASR Nederland kunnen klanten gemakkelijk online de premie van hun verzekering berekenen door een korte vragenlijst in te vullen over zijn of haar persoonlijke situatie. Vervolgens biedt ASR de mogelijkheid om een adviseur te vinden en een afspraak te maken.

Via het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) hebben klanten inzicht over de pensioenregeling waaronder ze vallen en wat ze krijgen als ze met pensioen gaan . Ook geeft ASR advies voor mensen die eerder met pensioen willen.

ASR Nederland hypotheek
Voor mensen die opzoek zijn naar een hypotheek levert ASR verschillende pakketten en adviezen. Deze pakketten hebben betrekking op starters, mensen op zoek naar een volgend huis en verduurzaming van het huis. Met de DigiThuis hypotheek kunnen klanten hun hypotheek grotendeels digitaal regelen. Dit is voor leningen die niet hoger zijn dan 80% van de waarde van de woning. Hierbij is geen taxatierapport nodig en wordt de communicatie volledig online gedaan. Ook wordt de ‘a.s.r. aanvraag versneller-app’ gebruikt om het process een stuk te versnellen. Uiteindelijk resulteert dit in een scherpere rente.

Met ASR Doelgericht beleggen kunnen particulieren al vanaf een klein bedrag starten met beleggen in één van de drie ASR Vooruit Mixfondsen.

Bij ASR Zakelijk kunnen ondernemers, zzp’ers en werkgevers terecht voor diensten zoals verzekeringen, zakelijke pensioenen, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Hierbij belooft ASR de ondernemers verschillende diensten zoals:

  • Advies via onafhankelijke adviseurs.
  • Preventie specialisten.
  • Hulp bij duurzaam ondernemen.

ASR Nederland innovatie, labs en ventures

ASR Nederland innovatie
Zoals eerder benoemd streeft ASR naar een eerlijke en duurzame maatschappij. Om dit te realiseren heeft het bedrijf meerdere doelen opgesteld, waarmee ze door middel van verzekeringen, investeringen en partnerschappen innovatie willen realiseren. Deze doelen hebben betrekking op vitaliteit, duurzame werkgelegenheid, klimaatverandering en het creëren van een financieel onafhankelijke maatschappij.

Om deze doelen te realiseren is ASR Nederland bezig met data en analytics. Op de afdeling Innovatie en Digitaal wordt namelijk veel gewerkt aan webanalyses, Business Intelligence, Data-driven Consultancy en Advanced Analytics. Ook werkt het bedrijf aan het ASR Analytics Lab (hier later meer over).

Samen met de Zuid-Afrikaanse verzekeraar Discovery heeft ASR ‘a.s.r. Vitality’ op de markt gebracht in Nederland. Via deze app worden gebruikers gemotiveerd om te sporten en hun gezondheid te verbeteren. De app kost €3,50 per maand. Dit bedrag kan de gebruiker terugverdienen wanneer een week doel is behaalt.

ASR Nederland Labs
Het ASR Analytics Lab is een team van 7 data engineers en data scientists binnen ASR Nederland welke zich bezighouden met het opzetten van data modellen en pipelines in de cloud. ASR Analytics Lab is er op gericht om de klantbediening efficiënter en klantvriendelijker in te richten.

Ook is er het Data Science Fundamentals Track opgericht. Dit is een inhouse-opleiding waar het personeel zichzelf kan trainen om te denken en werken als data scientists.

Verzekeraars met financiële- en verzekeringstechnologie

Nieuwsgierig wat andere grote verzekeraars doen op het gebied van innovatie? Neem dan eens een kijkje in een van de de onderstaande gidsen...

Heeft u ondersteuning nodig op het gebied van innovatie, verzekeringen, marketing, ICT, cyber security en data science? Of wilt u zelf actief worden in de wereld van technologie en verzekeringen (insurtech)? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze experts. We verbinden u graag via ons fintech netwerk en de talentenpools.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}