Iedereen is bekend met het bedrijf Apple. iPhones, IPads, Macbooks, de innovatieve Apple producten zijn overal ter wereld te vinden en zullen niet zo snel worden vergeten. Maar er is ook nog een andere kant van Apple waar niet iedereen bekend mee is. 

In dit artikel maakt u kennis met de Apple financiële dienstverlening, fintech en Apple Pay. We geven u een overzicht over wat Apple Pay is en hoe het werkt. U zal ook leren welke producten en functies Apple op het gebied van financiële dienstverlening heeft.

U leest nu een artikel van Financieelsysteem. Samen met u en onze partners bouwen we een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Na het lezen van dit artikel zal u hopelijk slimmere keuzes maken betreffende online betalingen, fintech, fraude kwesties, risicobeheer, het milieu en uw bedrijfsactiviteiten. 

Lees, leer en veel plezier!

Apple financiële dienstverlening, fintech en Apple Pay Nederland

Apple in het kort

De wereld verandert snel, en dat geldt ook voor het bedrijfsleven. Apple is zich hiervan bewust en streeft naar een maximale verlaging van werkdruk bij hun klanten. Momenteel werkt Apple dan ook volgens het volgende motto; 

‘’De kracht van Apple. Voor jou aan het werk.’’ ~ Apple (2021)

De hardware, software en diensten van Apple werken onwaarneembaar samen en geven u en uw medewerkers/werknemers alle middelen in handen om waar dan ook hun werk te doen verlichten. 

Momenteel is Apple Inc. een multinationaal technologiebedrijf gespecialiseerd in consumentenelektronica , computersoftware en onlinediensten. Logischerwijs is dit natuurlijk niet altijd zo geweest. Apple is niet begonnen op het succesvolle punt waar het zich momenteel bevindt. Zo was het niet altijd de zojuist beschreven geoliede machine. 

In 1976 is Apple Inc. opgericht, toentertijd met de naam Apple Computer, Inc., door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Apple is marktleider en het grootste informatietechnologie bedrijf met een omzet van totaal 274,5 miljard dollar (2020). Tevens sinds januari 2021 het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Naast Amazon, Google, Facebook (Meta) en Microsoft behoort Apple tot één van de ‘’Big Five- Amerikaanse technologiebedrijven’’. 

Momenteel heeft Apple een enorm scala aan producten. Voor nu te veel om specifiek ieder product te benoemen. Wel kunnen de producten waar Apple het meest bekend om staat als volgt worden gesorteerd; Macintosh, iPod, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, HomePod, software en diensten en elektrische voertuigen

Apple's financiële dienstverlening activiteiten

Grote kans dat u dus bekend bent met de zojuist benoemde producten van Apple. Maar als u wat verder gaat dan de gemiddelde kennis van de algemene consument, is het feit dat Apple nog zo veel meer dan dat is. Apple’s financiële dienstverlening is bijvoorbeeld één van de Fintech dienstverlenende activiteiten binnen Apple.

Apple’s financiële dienstverlening bestaat uit de beste tools voor werk en school, nu met flexibele financiering. Met de nieuwe financieringsopties is het nog eenvoudiger om Apple producten op een kosteneffectieve manier in uw organisatie of instelling te introduceren.

Apple’s financiële dienstverlening werkt vanuit drie kernpunten; 

Innovatieve betalingsschema’s
Te beginnen bij de innovatieve betalingsschema’s van Apple. De Apple producten zijn ontworpen om te werken voor de lange termijn en hebben een hoge restwaarde. Apple Financial Services (AFS) houdt rekening met deze langdurige waarde. Logischerwijs is dit erg interessant voor de financiële structuur van u en uw bedrijf of organisatie.  

Overzichtelijke contracten
Verder werkt Apple met duidelijke en overzichtelijke contracten. Net als bij het gebruik als consument, beschikken bedrijven over een eenvoudige, flexibele en prettige gang van zaken. B2C of B2B, bij Apple krijgt u gegarandeerd beschikking tot alle technologie die u organisatie of instelling nodig heeft. 

Flexibele termijnen
Tenslotte wordt er naast het innovatieve klimaat en de duidelijke contracten ook gewerkt met zeer flexibele termijnen. Termijnen kunnen worden aangepast aan de hand van de behoeften van uw organisatie of instelling. Apple Financial Services biedt klantvriendelijke opties voor het beëindigen van de termijn. Zo kunt u bijsturen op veranderingen. U bepaalt wanneer het tijd is om over te stappen op andere devices.

Met Apple Financial Services zijn u en uw bedrijf op de lange- en korte termijn verzekerd van de juiste diensten. Zo kunt u plannen maken voor de lange termijn, maar tegelijkertijd beslissingen nemen op de korte termijn. Zo worden bedrijfsdoelstellingen sneller behaald en lopen de dagelijkse bezigheden binnen uw bedrijf soepeler dan ooit.

Dit betreft een breed scala aan aspecten. Van het bedenken, ontwikkelen en implementeren van een nieuwe strategie tot aan het toepassen van al bestaande Apple technologie binnen uw bedrijf. Met Apple Financial Services bent u altijd in staat om de juiste beslissingen te maken.

Buiten Apple Financial Services (en andere Apple fintech) is er natuurlijk ook nog het welbekende Apple Pay. Apple Pay is door Apple geïntroduceerd als ‘’Het nieuwe betalen’’. Zo wordt Apple Pay omschreven als dé manier van betalen en vervangt het alle fysieke betalingsmiddelen. Zo hoeft u geen tal aan verschillende pasjes en/of cash geld bij u te houden. Verder is Apple Pay een betalingswijze die meer privé-, makkelijker- en veiliger is. Ongeacht of u in een winkel, website of app betaald. 

Bigtech in fintech: Amazon, Google, Meta, Microsoft, Block, Ant Group en Tencent

Naast Apple zijn uiteraard ook andere bigtech bedrijven actief in de fintech. Om het voor u makkelijk te maken schrijven we daar ook gidsen over.

Apple's financiële innovatie, labs en ventures

Apple Pay: Wat is het en hoe werkt het?

Zoals zojuist vermeld is Apple Pay, de door Apple verklaarde, nieuwe manier van betalen. Zowel voor de particulier als voor de business gerelateerde klanten. Maar dat is nog niet alles wat u moet weten over Apple Pay.

Wereldwijd geaccepteerd
Zo is Apple Pay momenteel al wereldwijd geaccepteerd door winkels. Apple Pay werkt overal waar u contactloos kunt betalen. Van automaten en supermarkten tot aan taxi’s en metrostations. Ook kunt u met Apple Pay aankopen doen in Safari op uw iPhone, iPad of Mac. Of gebruik Apple Pay om u te abonneren op diensten zoals Apple Music en Apple TV+, of om apps en games te kopen in de App Store en uw iCloud-opslag te upgraden.

Snel klaar voor gebruik
Verder wordt Apple Pay in enkele seconden klaar gemaakt voor gebruik. Voeg simpelweg creditcard of pinpas toe aan de Wallet-app op uw iPhone en u bent al klaar om te betalen. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om te profiteren van voordelen die toebehoren bij een kaart in kwestie, zoals uw spaarpunten, kortingen en miles. 

Verder hoeft u ook geen ingewikkelde apps of dergelijke te downloaden. Zo staat Apple Pay direct op de iPhone, Apple Watch, Mac en iPad. Kortom, geen extra app om te downloaden. Geen moeilijke stappen om te doorlopen. Geen gedoe.

Hoge privacy en veiligheid
Een kenmerk wat Apple Pay zo speciaal maakt, zijn de hoge privacy en veiligheid standaarden. Apple Pay beschermd de persoonlijke gegevens op alle fronten. Zo maakt Apple Pay bij iedere aankoop gebruik van een device-specifiek nummer en een unieke transactiecode. Uw kaartnummer wordt hierdoor dus nooit opgeslagen op uw device of de servers van Apple. Tevens wordt bij aankoop uw kaart nummer nooit gedeelt met de verkopende partij. Bij een transactie met bankkaart of creditcard worden transactiegegevens, die naar u kunnen leiden, nooit bewaart. 

Verder is het ook een veel hygiënischer en corona-veiligere manier van betalen. Doordat u met Apple Pay rechtstreeks vanaf uw device betaald, komt u in minder (tot geen) aanraking met knoppen, automaten, pasjes en contant geld. Hierdoor blijven uw handen schoon, worden minder bacteriën verspreidt en betaald u op een corona-proof manier.  

Zakelijke betaalrekening Apple Pay
Voor de zakelijke betaalrekening is Apple Pay natuurlijk ook een mogelijkheid. Indien de overeenkomst van het internetbankieren van een zakelijke rekening op uw naam staat, dan kunt u hiermee Apple Pay gebruiken. Helaas werkt Apple Pay zakelijk niet met volmachten en autorisaties. Dus als jouw medewerkers (of boekhouder) toegang hebben tot uw zakelijke betaalrekening, kan uw Apple Pay niet gebruiken. Ook wanneer de overeenkomst van Rabo Internetbankieren of rekening over meerdere eigenaren beschikt, is Apple Pay niet mogelijk.

Apple Pay integratie van functies, tools, plug-ins, API's en support

Inmiddels is het wel duidelijk dat het bedrijf Apple, Apple Pay en de bijbehorende functies, tools, plug-ins, API’s en support van grote waarde kunnen spelen voor u en uw bedrijf. De belangrijkste voordelen wanneer Apple Pay op volledige schaal wordt geïmplementeerd kunnen als volgt worden samengevat;

  1. Wereldwijd geaccepteerd door winkels;

  2. Mogelijk om aankopen te doen in Safari op uw iPhone, iPad of Mac. Of om u te abonneren op diensten zoals Apple Music en Apple TV+, of om apps en games te kopen in de App Store en uw iCloud-opslag te upgraden;

  3. In enkele seconden klaar gemaakt voor gebruik;

  4. Mogelijk om te blijven profiteren van voordelen die toebehoren bij een kaart in kwestie;

  5. Geen ingewikkelde apps. Wel een duidelijke en overzichtelijke betaalmethode;

  6. Hoge privacy en veiligheid standaarden;

  7. Geen gedoe met losse pasjes en contant geld;

  8. Hygiënischer betalen; 

  9. Gegevens zijn veiliger;

  10. Zowel beschikbaar voor de zakelijke- en private rekening.

Wilt u nog meer te weten komen over Apple Pay? Neem dan snel een kijkje op de developer pagina van Apple. Hier worden extra trends en tips gedeeld over Apple betalen. Ook ontdekt u hoe u contactloze passen kunt maken voor beloningskaarten, cadeaubonnen, tickets en meer.

Financiële tech ondersteuning nodig of een fintech vakspecialist worden?

Bent u geïnspireerd na het lezen van dit artikel? Wilt u uw bedrijf laten groeien met behulp van Apple Pay, Apple Fintech en zoekt u hier ondersteuning in? Neem dan direct contact op met Financieelsysteem. Op de contactpagina vindt u meer informatie.

Of bent u op andere wijze geïnspireerd geraakt en zou u als online marketing, tech, cyber security of data specialist actief willen worden in de financiële tech wereld en uw carrière een boost willen geven? Neem dan contact met ons op of kijk op de vacaturepagina.

Blijf up-to-date en houd Financieelsysteem goed in de gaten!


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}