
Benieuwd naar wat Adyen is en hoe Adyen werkt?
Of bent u nieuwsgierig naar de producten, functies en toepassingen van Adyen?
De antwoorden op deze vragen en nog veel meer gaat u lezen in deze gids.
Laten we van start gaan...
Adyen Nederland
Wat is Adyen? Ervaringen, review en toepassingen
Adyen is een betaaldienstverlener die betaaloplossingen levert. Opgericht in 2006 door een groep met 2 Nederlandse sleutelfiguren, momenteel met meer dan 2000 werknemers verspreid over meer dan 20 kantoren en verwerkte in 2020 meer dan 300 miljard euro.
Op hun website schrijven ze. “Accepteer overal betalingen. Maak kennis met het betalingsplatform dat is gebouwd voor elk bedrijf en elke klantreis.”
Onze ervaring is dat ze een vriendelijke, kundige en snelle support afdeling hebben voor vragen.
Nieuwsgierig naar certificaten en beveiliging die ze handhaven? PCI DSS 3.2 compliant als level 1 Service Provider, PSD2 (Directive EU 2015/2366), ISAE3402/SOC 1, opslag van sommige digitale cryptografische versleuteling vindt plaats op hardware security modules.
Meer leren over Adyen? Bekijk dan eens de Adyen Wikipedia pagina.
Veelgestelde vragen (FAQ) Adyen
Hoe werkt Adyen? Welke producten en functies heeft Adyen?
Net als Mollie, Klarna, Paypal, CM.com en Stripe levert ook Adyen betaal oplossingen op basis van een API die ook goed gedocumenteerd is. Betaaltechnologie gericht op B2C, met checkouts, one-click betalingen, belasting, kortingen, fooi en eigen huisstijl, om zo maar een paar onderdelen op te noemen die vaak belangrijk zijn. Adyen heeft ook abonnement mogelijkheden met vaste, staffel of andere tarieven, bijvoorbeeld gebaseerd op verbruik.
Marktplaatsen en platforms
Voor marktplaatsen en platforms waar financieel nieuwe verdienmodellen worden ingezet, heeft Adyen ook oplossingen. De onboarding, verificatie, compliance en voorschriften voor diverse markten zijn al ingebouwd zodat risico’s worden verminderd.
Fysieke winkels
Daarnaast heeft Adyen ook een sterke focus op de bricks, oftewel, fysieke winkels waar mensen naar toe gaan om bijvoorbeeld te pinnen. De terminals die daar staan komen onder het kopje ‘point of sale’ (POS). Ze hebben diverse categorieen, bijvoorbeeld de countertop, mobile, portable, multimedia en ook self-service terminals. Meer informatie via https://www.adyen.com/pos-payments/terminals.
Creditcards
Als laatste onderdeel leveren ze ook fysieke en digitale creditcards. Dat het niet altijd fysiek hoeft te zijn, scheelt een hoop gedoe! Het leuke is dat u per creditcard kan bepalen wat deze kan op basis van locatie, goedgekeurde merken, verkoop kanalen, industrie type, tijd, hoeveelheid geld, goedkeuringen, of verkoper ID. U kan dus heel gericht transacties mogelijk maken.
Onderscheidend vermogen
Adyen koppelt t.o.v. Stripe en Mollie beter met fysieke betalingen. Ze hebben bijvoorbeeld een groter aanbod van terminals. Ze noemen het geheel unified commerce, grofweg: een centraal commercieel systeem. Daarnaast richten ze zich ook op duurzaamheid.
Hoe zijn ze duurzaam? Hoe dragen ze bij aan de SDG’s?
In 2019 hebben ze in samenwerking met South Pole (https://www.southpole.com/) een greenhouse emissions gas audit uitgevoerd. Dat betekent dat ze kijken naar de uitstoot van bijvoorbeeld koolstofdioxide (CO2) vanaf de oprichting. Dat hebben ze in kaart gebracht en vervolgens hebben ze ‘carbon credits’ gekocht om deze uitstoot te compenseren. Adyen beschrijft daarnaast ook nauwkeurig welke projecten ze kiezen en hoe deze bijdragen aan de SDG’s: https://www.adyen.com/social-responsibility/climate
Adyen lijkt een van de meest milieubewuste organisaties en betaaloplossingen te zijn.
Wat zijn Adyen alternatieven en concurrenten?
Er zijn een hoop betaaldienstverleners, betaalplatforms en betaalsystemen op de markt. De grootste alternatieven en concurrenten voor Adyen zijn:
Adyen integratie van functies, tools, plug-ins, API's en support
Voor Adyen opdrachten van onze opdrachtgevers gaat u aan de slag met integraties van functies, tools, plug-ins, API's en support.
Voor de documentatie van hun API is er een API explorer. "Gebruik de verkenner om testverzoeken te verzenden en meer te weten te komen over de API."
Bouwt u Adyen betaal integraties voor online betalingen, point of sale (POS), platforms en marktplaatsen. Bekijk alle functies, tools, plug-ins, API's en support voor developers hier https://docs.adyen.com/.
Financiële tech ondersteuning nodig of een fintech vakspecialist worden?
Zo. Nu heeft u een beter beeld bij wat Adyen is en hoe Adyen werkt. Ook weet u nu globaal wat de producten, functies en toepassingen van Adyen zijn.
Ben u opzoek naar financiële tech ondersteuning (voor Adyen)? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze experts.
Of als u zelf nieuwsgierig bent om een fintech software specialist, data scientist, marketeer of cyber security specialist te worden. Contacteer ons dan via: financieelsysteem.nl/vacatures.
Betaalsysteem starten of laten groeien naar €10m+ ARR
Wilt u uw eigen betaalsysteem starten of uw huidige betaalsysteem laten groeien naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)?
Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze experts.