Bankieren technologie (bankingtech) zorgt ervoor dat u steeds sneller, makkelijker en veiliger kunt bankieren.

In deze gids ontdekt u wat bankieren technologie is en wat u ermee kunt. Ook geven we u enkele voorbeelden van bankingtech bedrijven.

Wilt u groeien samen met ons fintech netwerk, talentenpools en ondersteuning? Neem dan vrijblijvend contact op.

Laten we beginnen...

Bankieren technologie (bankingtech)

Wat is bankieren technologie (bankingtech)?

Bankieren technologie omvat alles wat technologie koppelt aan bankieren. Van mobiel bankieren tot AI gedreven robots voor klantenservice. Bij bankingtech staat gemak van de klant centraal en moet elke ervaring persoonlijker, sneller en betrouwbaarder zijn. Data en technologie worden gebruikt om bankieren efficiënter en klantvriendelijker te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), robotica, procesautomatisering, chatbots en nog veel meer.

Bankingtech is niet alleen interessant voor banken en fintechs. Het biedt namelijk ook oplossingen voor bedrijven. Zo kunnen bedrijven hun eigen fintech app ontwikkelen waarmee klanten rekeningen kunnen openen en kunnen betalen in de winkel van het bedrijf.

We doen onderzoek naar de tech ontwikkelingen bij de grootste bankenen ING NeoRabobankABN AMROBunqVan Lanschot Kempen, Volksbank (ASN, BLG, RegioBank & SNS), Triodos, Revolut en N26.

Hiernaast houden we de fintech ontwikkelingen in de gaten van bigtech bedrijven zoals Amazon PayApple PayGoogle Pay, Meta Pay, Microsoft Pay, Samsung Pay, Block, Ant Group met Alipay en Tencent met WeChat Pay.

Trends en ontwikkelingen bankingtech

Banking as a service 

Banking as a Service (of kortweg BaaS) is een trend waarbij banken digitale diensten integreren in de producten van andere niet-bancaire bedrijven. Niet-bancaire bedrijven kunnen hiermee hun klanten digitale bankdiensten aanbieden, zoals debetkaarten, leningen, betalingsdiensten, etc. zonder dat het zelf een bankvergunning nodig heeft.

Bank API’s

Bank API’s maken het voor partijen mogelijk om toegang te krijgen tot de diensten van een bank via geïntegreerde applicaties.

Cloud native core banking

Cloud native core banking houdt in dat alle werkzaamheden van een bank verplaatst worden naar de cloud. Dit zorgt ervoor dat banken makkelijker klanten kunnen helpen en sneller inzichten krijgen in hun data.

Ethical banking (duurzaam bankieren)

Ethical banking (ook wel duurzaam bankieren genoemd) is een vorm van bankieren waarbij de focus ligt op het milieu en de sociale gevolgen van een investering. Voorbeelden van investeringen met ethical banking zijn windparken, waterstof, culturele instellingen, woningbouw, etc. Investeringen in bijvoorbeeld olie, wapenhandel en onethische landen worden juist uitgesloten.

Mobile banking

Mobiel bankieren is een dienst van een bank of een andere financiële instelling die haar klanten in staat stelt financiële transacties op afstand uit te voeren met behulp van een mobiele telefoon of tablet.

Open banking

Open banking is een innovatieve manier van bankieren waarbij de wensen van de klant centraal staan. Met open banking kunnen klanten vaak in één app communiceren, producten zoeken, kopen en afrekenen. Bekijk ook eens deze gids over de regelgeving PSD2 (Payment Service Directive 2).

Algemene tech trends voor bankieren

Nederlandse bankingtech voorbeelden

Ohpen

Ohpen is een core-banking software ontwikkelaar voor bedrijven in de financiële industrie. Ohpen levert onder andere core-banking software producten voor hypotheken, leningen, sparen, beleggen en pensioenen. Het platform van Ohpen was het eerste core-banking ter wereld die volledig draait in de cloud.

Five Degrees

Five Degrees is een cloud-native core banking provider voor banken en kredietverstrekkers. Het bedrijf biedt een brede waaier aan financiële producten, standaard bankprocessen en geeft een volledig 360 graden zicht in klanten, bedrijven, producten en al hun relaties.

Backbase

Backbase ondersteund bij het moderniseren en bewerken van de bankervaring. Met de software van Backbase kunnen banken uitstekende apps en platformen leveren voor particulieren, ondernemers en vermogensbeheerders.

Yolt

Yolt biedt Open-banking oplossingen voor e-commerce bedrijven. Dankzij de software van Yolt kunnen bedrijven een eigen app of website creëren waarmee klanten direct kunnen betalen.

Internationale bankingtech voorbeelden

Mambu

Mambu is een Duits softwarebedrijf wat een cloud banking platform biedt voor financiële dienstverleners. Het platform stelt u in staat om snel en flexibel bank ervaringen op te bouwen voor uw klanten.

Truelayer

Met Truelayer kunnen bedrijven betalingen en financiële data integreren in hun app. Truelayer biedt alles voor het verzenden en ontvangen van geld.

Plaid

Plaid is een Amerikaans open-banking platform. Plaid maakt het voor bedrijven mogelijk om hun klanten via hun app te laten betalen en financiële gegevens in te zien. De software van Plaid is volledig te personaliseren naar de wensen van uw bedrijf.

Solarisbank

Met de software van Solarisbank kunnen bedrijven een volledig digitale bankenservice integreren in hun product. Solarisbank biedt diensten voor bankkaarten, leningen, betalingen en digitale identiteitscontroles.

MX

MX biedt bankingtech voor banken en andere financiële instellingen. Met MX kunnen deze instellingen op een betrouwbare wijze verbinding maken met rekeningen en opereren vanuit financiële data.

Zeta

Zeta is een softwareontwikkelaar die zich bezighoudt met de ontwikkeling van API’s voor de uitgifte van creditcards, debitcard en prepaid producten. Zeta is gemaakt voor banken en fintechs zodat ze hun eigen moderne retail producten kunnen lanceren.

Nymbus

Nymbus biedt een frisse blik op groei voor merken, banken en fintechs dankzij digitale bank technologieën. Nymbus heeft een volledige set aan producten, oplossingen en diensten voor online bankieren.

Cross River

Cross River biedt software, technologie en infrastructuur aan fintech bedrijven. Cross River bedient haar klanten met betalingen, kaarten, leningen en crypto-oplossingen.

Railsbank

Railsbank biedt open banking software voor fintechs, verkopers en verenigingen. Met de producten van Railsbank kunt u apps ontwikkelen waarmee uw klanten toegang hebben tot een rekening, creditcard en betalingsmogelijkheden.

Zo.

Bankingtech bedrijf laten groeien naar €10m+ ARR? 

Wilt u samen met ons een bankingtech app, platform of community marktplaats laten groeien naar €10 miljoen+ jaarlijkse terugkerende inkomsten (Annual Recurring Revenue ARR)?? 

We ondersteunen u graag via ons fintech netwerk met (young) professionals, influencers, fintechs, ondernemingen, investeerders, accountants en partners.

Of met onze groeiende talentenpools met studenten van de opleidingen ICT, data science, cyber security, marketing, Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML). Neem vrijblijvend contact op.


Mogelijk is dit ook interessant:

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}